Počeo 22. Tjedan češkog filma

Počeo 22. Tjedan češkog filma

Zagrebačkoj će publici po 22. put predstaviti izbor od ukupno šest predstavnika recentnog češkog filma

U četvrtak je započeo Tjedan češkog filma, jedna od najstarijih i najzanimljivijih međunarodnih filmskih manifestacija, koja će se ove godine održavati do utorka, 20. listopada u kinu Europa. Zagrebačkoj će publici po 22. put predstaviti izbor od ukupno šest predstavnika recentnog češkog filma.

Ove godine nacionalne boje uvijek zanimljive, prepoznatljive, zabavne i dosljedno kvalitetne češke kinematografije brane, između ostalih, dva češka kandidata za Oscara, biografski film o jednom od najznačajnijih čeških umjetnika i fotografa te jedna animirana adaptacija Andersenove bajke.

Program Tjedna češkog filma je ostvaren u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke u Zagrebu i Staropramen pivom.

Ulaznice za program 22. Tjedna češkog filma mogu se nabaviti na blagajni kina Europa u Varšavskoj 3. Više informacija i raspored projekcija potražite na: www.kinoeuropa.hr. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t