Počeo 20. i dosad najveći Cest is d’Best

Počeo 20. i dosad najveći Cest is d’Best

Gradonačelnik Milan Bandić je u četvrtak navečer na Trgu bana Jelačića otvorio 20. i da sad najveći međunarodni ulični festival Cest is d’Best na kojem do 5. lipnja, nastupa oko 700 izvođača, glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika iz 21 zemlje.

Tijekom trajanja ovog tradicionalnog festivala, na više lokacija u gradu odvijat će se oko 1000 sati programa koji će izvesti umjetnici iz Hrvatske, Japana, Venezuele, Italije, Njemačke, Belgije, Mađarske, Crne Gore, Francuske, Makedonije, Rumunjske, Španjolske, Slovenije, Portugala, Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine, Izraela, Poljske, Argentine, Austrije, Nizozemske.

U okviru bogatog programa za sve uzraste, na Trgu bana Josipa Jelačića će do 28. svibnja biti glazbena pozornica, nakon čega ona do 3. lipnja postaje mjesto gdje će građane i turiste svakoga dana nasmijavati brojni zabavljači i plesni klubovi. Ovogodišnji Cest is d’Best također će likovnim instalacijama dodatno istaknuti ljepotu glavnog trga kao jedne od festivalskih lokacija.

Cest is d′Best prvi je ulični festival u Hrvatskoj koji kulturu i umjetnost iz kazališnih, galerijskih i koncertnih prostora preslikava na gradske trgove, ulice i parkove te javnosti besplatno omogućava uživanje u kulturnim i umjetničkim događajima. (zg)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni