Počeo 17. Cest is d’Best

Počeo 17. Cest is d’Best

Do 12. lipnja posjetitelji će besplatno moći pratiti pa čak i sudjelovati u  programu na ukupno sedam pozornica. Nastupi izvođača, glazbenika i likovnih umjetnika u središtu će grada tijekom tjedan dana festivala uveseljavati posjetitelje i prolaznike

Najstariji ulični festival u Hrvatskoj i jedan od omiljenih zagrebačkih festivala ove će godine posjetiteljima svih generacija ponovno ponuditi stotine sati urnebesnog programa. Prema najavama organizatora, u manifestaciji će sudjelovati više od 500 izvođača od kojih su mnogi pristigli s različitih kontinenata

Već  17. po redu, međunarodni ulični festival Cest is d’Best počinje danas u prijepodnevnim satima.  Na nekoliko trgova i ulica u centru Zagreba kao i na prostoru Arena Centra do 12. lipnja posjetitelji će besplatno moći pratiti pa čak i sudjelovati u  programu na ukupno sedam pozornica. Nastupi izvođača, glazbenika i likovnih umjetnika u središtu će grada tijekom tjedan dana festivala uveseljavati posjetitelje i prolaznike. Glazba, ulični teatri, zabavljači, cirkus, ples, dječji program, sportska događanja, osnovni su sadržaji festivala Cest is d’ Best.

Najstariji ulični festival u Hrvatskoj i jedan od omiljenih zagrebačkih festivala ove će godine posjetiteljima svih generacija ponovno ponuditi stotine sati urnebesnog programa. Prema najavama organizatora, u ovoj živahnoj i interaktivnoj manifestaciji sudjelovat će više od 500 izvođača od kojih su mnogi pristigli u Zagreb s različitih kontinenata. Publika u Zagrebu svoje zanimanje u velikoj mjeri pokazuje upravo za žonglere, akrobate i druge cirkuske umjetnike pa organizacija festivala sa zadovoljstvom najavljuje atraktivne skupine iz Španjolske, Italije, Izraela, Australije, Francuske, Austrije, Velike Britanije, Kanade, Perua, Danske, Novog Zelanda, Makedonije, Argentine te Hrvatske. U oko 300 sati programa sudjelovat će još i umjetnici iz Slovenije, Švicarske, Portugala, SAD-a, Finske, Srbije, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

I najmlađi dolaze na svoje

cest_is_2I najmlađi cestoljupci doći će ponovno na svoje jer za njih je na Zrinjevcu do 9. lipnja organiziran kvalitetan program u kojem su predviđene i brojne likovne radionice. Likovni program posljednjih godina dobiva sve značajnije mjesto u sklopu programa Cest is d’Best festivala i to zahvaljujući proaktivnom i stručnom radu voditeljice Dijane Nazor. Tako su raspisani natječaji za likovno-urbanu instalaciju, naj-fotografiju, umjetničku naljepnicu, kao i festival umjetničkih zastavica u gradu Zagrebu.

U likovnom dijelu  svake godine sudjeluju stotine umjetnika iz Hrvatske i svijeta i njihovi radovi na oduševljenje mnogobrojnih promatrača postaju najljepši su dio kulise Cest is d’Besta. Na pločnicima, fasadama, stablima ili iznad glava diljem se grada odigrava šarena i radosna igra različitih instalacija. Svaki likovni rad za sebe priča neku drugu priču, a zainteresirani građani će i ove godine moći i osobno sudjelovati u pastelizaciji pločnika na Zrinjevcu koju vodi Mario Vukelić. Prijave za pasteliziranje pločnika mogu se poslati do četvrtka, 6. lipnja., a dokumentacija se nalazi na www.pastelizacija.com.

Zahvaljujući brojnim izvođačima i zagrebačkoj publici koja festival pohodi u velikom broju može se očekivati da će cijeli centar grada nalikovati veseloj i šarenoj pozornici prepunoj smijeha i zabave u kojoj će uživati posjetitelji svih generacija.

Informacije o programu mogu se pogledati ovdje.

(zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni