Počelo uređenje Trga Nevenke Topalušić

Počelo uređenje Trga Nevenke Topalušić

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima danas je prisustvovao otvaranju radova na uređenju Trga Nevenke Topalušić – mjesta gdje će se postaviti spomen-obilježje preminuloj hrvatskoj braniteljici Nevenki Topalušić.

Inicijativu za postavljanje spomen-obilježja je pokrenula Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.

»Uredit ćemo trg koji nosi ime naše Nevenke Topalušič, a koja je ovdje preminula tijekom braniteljskih prosvjeda 2014. Na ovaj način joj se odužujemo jer želimo imati mjesto na koje možemo doći i odati počast našoj preminuloj suborkinji«, rekao je Miodrag Demo iz Gradskog ureda za branitelje i dodao da će radovi na uređenju trajati desetak dana.

»Prije godinu i pol smo otkrili spomen-ploču na kojoj stoji Trg Nevenke Topalušić , a danas krećemo s uređenjem trga. Unutar prostora će se nalaziti betonske žardinijere s cvijećem,a uz svaku žardinijeru će se postaviti klupa za odmor. Uzduž cijelog trga postavit ćemo nove ploče«, rekao je gradonačelnik Bandić.

Na zapadnoj strani zelenog otoka, ispod travnate površine će se izraditi betonski postament na koji će se postaviti spomen-obilježje Nevenki Topolušić, a koji je privremeno postavljen kod ulaza u zgradu Ministarstva branitelja. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni