Počelo razrješavanje “afere pročistač”: Priveden direktor Zagrebačkih otpadnih voda

Počelo razrješavanje “afere pročistač”: Priveden direktor Zagrebačkih otpadnih voda

Afera »pročistač« dobiva i svoj sudski epilog. Naime, Državno odvjetništvo je temeljem kaznene prijave Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta pokrenulo istragu protiv šest hrvatskih državljana (1953., 1976., 1951., 1965., 1973., 1979.) i jednog trgovačkog društva zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Privedeno je pet osoba, a među njima su direktor Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV) Ante Pavić i vlasnik tvrtke Dija graditeljstvo Darko Turopoljac, prenose Jutarnji list i portal Dnevnik.hr.

Pavić je uhićen danas, na povrtku iz inozemstva.

DORH od 2011. godine istražuje okolnosti oko sklapanja poslova izgradnje Centralnog pročistača otpadnih voda Grada Zagreba, ugovorenog 1999. godine s njemačkom tvrtkom RWE Aqua i austrijskom tvrtkom Wassertechnik, ali i kasnije poslove povezane s projektom. U vrijeme ugovaranja poslova gradonačelnica Zagreba još je bila Marina Matulović-Dropulić.

Prema pisanju Jutarnjeg lista afera će na kraju koštati Zagrepčane više od 11 milijardi kuna.

Govori se o šteti većoj od 40 milijuna kuna za ZOV i još jednu tvrtku, dok su osumnjičenici kroz mito i zloupotrebe nezakonito »zaradili« 40-ak milijuna kuna. Grad Zagreb je oštećen za nešto više od šest milijuna kuna.

USKOK-ovo rješenje može se pročitati na ovoj poveznici. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni