Počelo proljetno „umivanje“ grada

Počelo proljetno „umivanje“ grada

Gradonačelnik je pozvao sugrađane da se uključe u akciju proljetnog čišćenja  i dojavama na besplatni telefon 0800 2554, na e – mail: proljetno.ciscenje@zagreb.hr ili na faks 616 6073 pridonesu boljem radu nadležnih službi

Odvozom ogromnih količina otpada s privatne parcele u Botnicu, jučer je počela tradicionalna akcija proljetnog čišćenja grada „Slušamo građane 24 sata 365 dana – za uredniji i ljepši Zagreb“.

„Doista nema boljeg mjesta za početak proljetnog umivanja Zagreba“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić uz napomenu da će se samo s ove parcele odvesti oko 2500 kubika smeća. U ovogodišnjoj akciji, dodao je, kao i ranijih godina sudjelovat će nadležni gradski uredi koji će, u suradnji s podružnicama Zagrebačkog holdinga do 15. svibnja provoditi pojačane aktivnosti na uređenju Zagreba.

Gradonačelnik je pozvao sugrađane da se uključe u Akciju i dojavama na besplatni telefon 0800 2554, na e – mail: proljetno.ciscenje@zagreb.hr ili na faks 616 6073 pridonesu boljem radu nadležnih službi koje će promptno reagirati i u što je kraćem roku uljepšati Zagreb.

S obzirom na teške i dugotrajne zimske uvjete, ove se godine očekuje više posla na saniranju udarnih rupa i prijekopa, a posebna će se pažnja obratiti čišćenju divljih deponija, zamjeni oštećenih poklopaca na slivnicima, te među ostalim, sanaciji zelenih površina.

Kako se čulo u akciji će kao i prethodnih godina, sudjelovati podružnice Zagrebačkog holdinga d.o.o. te nadležni gradski uredi i službe:

• Čistoća – ZGOS (divlji deponiji, onečišćene javno-prometne površine, oštećene posude za komunalni otpad i primarnu reciklažu, oštećene košarice za otpad);

• Zrinjevac (sanacija oštećenih zelenih površina, devastirana oprema parkova i igrališta, suha i opasna stabla);

• Zagrebačke ceste (oštećeni prometni znakovi, prometna signalizacija, stupići i ograde, udarne rupe, prijekopi, oštećeni ili otuđeni poklopci i rešetke);

• Zagrebparking (napuštena neregistrirana vozila i olupine);

• Vodoopskrba i odvodnja (curenje vode, otuđeni poklopci i rešetke, zaštopani slivnici);

• Gradski ured za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet – komunalno i prometno redarstvo;

• Gradski ured za hitne situacije;

• Služba za mjesnu samoupravu;

• gradske četvrti i mjesni odbori.

Koordinaciju aktivnosti provodit će Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. (zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni