Počelo postavljanje novih pločica s kućnim brojevima

Počelo postavljanje novih pločica s kućnim brojevima

Ove će godine na prostoru četiri gradske četvrti biti postavljene nove pločice, što će koštati 1,87 milijuna kuna

Grad sufinancira postavljanje novih pločica u iznosu od 50 posto. Troškovi suvlasnika će tako iznositi 48,75 kuna za plave, odnosno 153,12 kuna za crveno-bijele

Danas je u Zagrebu započela realizacija Projekta novog sustava označavanja imena ulica i trgova u Zagrebu, odnosno označavanja zgrada s pločicama s kućnim brojevima.

U društvu sudionika projekta, predstavnika gradskih institucija i autora idejnog rješenja pločica, gradonačelnik Milan Bandić je u 10 sati na zgrade u Mesničkoj 1 i Jurišićevoj 1 i 1A simbolično postavio prve pločice s brojevima.

Kako navode u gradskoj upravi, novi sustav označavanja ulica, trgova i zgrada ima za cilj poboljšati preglednost i funkcionalnost, kako za turiste tako i za građane, te ostvariti svjetski standard koji Zagreb kao metropola i zaslužuje.

Inače, ove će godine na prostoru četiri gradske četvrti biti postavljene nove pločice, što će koštati 1,87 milijuna kuna. Grad sufinancira postavljanje novih pločica u iznosu od 50 posto. Troškovi suvlasnika će tako iznositi 48,75 kuna za plave, odnosno 153,12 kuna za crveno-bijele.

Rok za postavljanje pločica za sve četvrti je četiri godine. Svi građani na www.zagreb.hr putem aplikacije mogu skinuti nacrt kako će im izgledati pločice. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni