Počelo je najljepše doba godine

Počelo je najljepše doba godine

Advent 2016. u Zagrebu

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu oko fontane Majke Božje ispred zagrebačke Katedrale, otvorenjem Ledenog parka i blagdanskim osvjetljenjem Zrinjevca proteklog je vikenda počeo Advent u Zagrebu 2016. atraktivna manifestacija koja će se sve do 8. siječnja 2017. održavati uz još bogatiji program, odličnu atmosferu  i više sadržaja nego do sada.

Prva adventska svijeća

U nazočnosti gradonačelnik Milana Bandića, Službu riječi – obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu postavljenom u podnožju kipa Blažene Djevice Marije ispred zagrebačke prvostolnice, predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško, nakon čega je uslijedila Sveta Misa.

Pozvavši sugrađane da učine sve što je u njihovoj moći kako se u našem gradu nitko, barem u ovo vrijeme ne bi osjećao viškom, odbačenim ili nevažnim gradonačelnik Bandić je dodao “Advent je vrijeme kad smo pozvani dio svoga vremena darivati drugima kako bi im Božić učinili ljepšim. Budimo instrument božanskog i ljudskog milosrđa jer ćemo tako i sami doživjeti autentični Božić.”

Ledeni park na Tomislavcu

Na Trgu kralja Tomislava zagrebački gradonačelnik, u društvu s direktoricom TZGZ Martinom Bienenfeld, otvorio je najveći kompleks klizališta u regiji – Ledeni park koji je prema mišljenju mnogih epicentar blagdanske atmosfere.

Svečano otvorenje ove blagdanske atrakcije sve je prisutne razveselilo spektakularnim performansom s Orašarom kao temom te atraktivnim nastupom dvoje vrhunskih talijanskih klizača Rebbecom Ghilardi i Filippom Ambrosinijem.

Pozvavši sve da do 8. siječnja uživaju u najboljoj europskoj adventskoj destinaciji, gradonačelnik Bandić je dodao “Osobito mi je zadovoljstvo biti dijelom ovog fantastičnog projekta i omogućiti ovakvu priliku našim građanima i posjetiteljima. Nismo mogli izabrati čarobnije mjesto od Tomislavca za održavanje ovakvog događaja.”

Kako se čulo, ove godine, Ledeni park bit će upotpunjen s 20 gastronomskih kućica s tradicionalnim blagdanskim delicijama iz Hrvatske i svijeta (od američkog gulaša i zanimljivih hot-dogova, preko domaćih knedli, turske baklave, blisko-istočnih falafela, britanskog puncha, talijanskog panettona, francuskih šampanjaca pa sve do rapske torte i dalmatinskih sireva i pršuta).

Ove godine spreman je i bogati zabavni program na ledu. Uz svakodnevni glazbeni program, tu su i posebni programi za opuštenu atmosferu i veselo raspoloženje, pa tako treće izdanje Ledenog parka donosi nastupe bendova i DJ-a svakog dana od 19.00 do 22.00 sata.

Sve o manifestaciji Advent u Zagrebu pogledajte OVDJE

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni