Počelo cijepljenje zagrebačkih turističkih radnika

Počelo cijepljenje zagrebačkih turističkih radnika

(Ilustracija)

Na Zagrebačkom velesajmu je u četvrtak cijepljeno prvih 200 djelatnika iz gradskog turističkog sektora. Ravnateljica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je u izjavi novinarima istaknula da se cijepljenjem ovih djelatnika osigurava nesmetan nastavak turističkih aktivnosti u glavnom gradu Hrvatske.

“Ideja je da se najprije procijepe djelatnici velikih hotelskih kuća. Danas su to hoteli u sastavu tvrtke HUP Zagreb te hoteli Hilton i Esplanada, obzirom da prihvaćaju najveći broj raznih gostiju”, rekla je Binenfeld. Dodala je da će se cijepiti i djelatnici ostalih hotela u Zagrebu, privatni iznajmljivači, hostelijeri te turistički vodiči i djelatnici turističkih agencija.

Izaslanica Ministarstva turizma i sporta RH Monika Udovičić je podsjetila da je prije gotovo mjesec dana resorno ministarstvo pokrenulo inicijativu organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika.

“U okviru projekta Save stay in Croatia propisali smo protokole za sigurna putovanja. Danas šaljemo poruku emitivnim tržištima da smo s cijepljenjem turističkih djelatnika osigurali sigurnost u turističkim objektima, kao i u lancu putovanja”, izjavila je Udovičić.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević je rekla da je cijepljenje turističkih djelatnika najbolja priprema za nadolazeću turističku sezonu te je zahvalila svim djelatnicima koji će se odazvati na cijepljenje.

Među prvim turističkim djelatnicima koji su se cijepili je Nikola Bilen. “Cjepivo vidim kao jedino rješenje za završetak pandemije”, rekao je za ZG-magazin zaposlenik hotela Hilton. Smatra da će se procjepljivanjem većeg broja ljudi normalizirati život i poslovanje.

“Odlučila sam se cijepiti zbog sebe i svojih bližnjih te ću se sada osjećati sigurnije na radnom mjestu”, poručila je Snježana Šafranko, zaposlenica hotela Internacional.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni