Počeli radovi na rekonstrukciji Zoološkog vrta

Počeli radovi na rekonstrukciji Zoološkog vrta

U sklopu radova izgradit će se restoran, odmorište, vidikovac, proširiti edukacijski centar te sanirati sjeverna ograde i servisni put, kao i centralna kotlovnice

U zagrebačkom Zoološkom vrtu ovog su tjedna otvorena gradilišta te se započelo na izgradnji novih i rekonstrukciji nekih postojećih objekata ZOO-a. Naime, Grad Zagreb i Ustanova ZOO Zagreb provode projekt Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza, koji s 95-postotnim iznosom sufinancira Europska unija.

Projekt je počeo provoditi još lani u listopadu, a tijekom prvih 6 mjeseci odrađen je velik dio poslova vezan uz provedbu postupaka javne nabave u sklopu kojeg se odlučivalo o izvođačima radova, pružateljima usluge stručnog nadzora, projektantskog nadzora, a pripremljeni su materijali i stručne podloge vezane uz projekt. Ugovori su s izvođačima potpisani pa je 26. ožujka prijavljen početak građenja sukladno odredbama važećih zakonskih propisa, poručuju iz zagrebačkog ZOO-a.

U sklopu radova izgradit će se restoran, odmorište, vidikovac, proširiti edukacijski centar te sanirati sjeverna ograde i servisni put, kao i centralna kotlovnice. Procijenjena vrijednost radova prve cjeline iznosi oko 9,72 milijuna kuna (bez PDV-a), a rok izvođenja radova je 10 mjeseci.

Ujedno, proveden je i postupak javne nabave te je ugovorena gradnja i krajobrazno uređenje volijere za afričke ptice s biofilterom što će, procijenjeno je, koštati oko 4 milijuna kuna (bez PDV-a). Ovi će radovi također uskoro započeti. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni