Počela nova školska godina

Počela nova školska godina

U školske klupe sjeda više od 500 tisuća učenika, među njima i 40 tisuća prvašića

„Ne zaboravite nikada, u znanju je moć, postanite moćni“, učenicima je poručio ministar Jovanović

Više od pola milijuna osnovnoškolaca i srednjoškolaca danas ponovno sjeda u klupe. A među svima njima je i 40.000 prvašića. Policija upozorava vozače na oprez u blizini škola kako bi prvašići sigurno došli do škole.

I ove godine će policija u rujnu održati 20-minutna predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola. Upoznat će djecu s pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Na tim predavanjima djeca će dobiti promidžbene materijale i reflektirajuće prsluke s likom Šegrta Hlapića. Akcijom ‘Poštujte naše znakove’ od 1995. smanjio se broj stradale djece na hrvatskim prometnicama. Za vrijeme akcije u zonama škola radit će i pripadnici prometne jedinice mladeži a u školama i školske prometne jedinice.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poželio je sreću učenicima, ali i njihovim učiteljima, nastavnicima, profesorima, ravnateljima, stručnim suradnicima i odgajateljima. Najavio je da će nova školska godina biti prepuna izazova s obzirom na velike promjene, a sredinom rujna u javnu raspravu uputit će se Strategija odgoja, obrazovanja i znanosti, za koju također očekuje prijedloge i suradnju nastavnika.

Cilj Ministarstva je, poručio je Jovanović, u nekoliko idućih godina sve škole učiniti školama 21. stoljeća i omogućiti učenicima najkvalitetnije obrazovanje. Učenike je pozvao na učenje „jer svojim radom stvaraju temelje za ostvarivanje svojih želja i ciljeva u budućnosti“. „Ne zaboravite nikada, u znanju je moć, postanite moćni“, rekao je Jovanović. Učenicima je poželio da im đačko doba „uistinu bude i najljepše, kao što se to kaže u staroj izreci“.

Uspješnu novu školsku godinu školarcima je poželjela i pravobraniteljica za djecu. (hrt / zgm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni