Počela izgradnja stanova u Podbrežju

Počela izgradnja stanova u Podbrežju

»Ovaj projekt je sa svim pratećim sadržajima pomno planiran, nazvao bih ga gradom u gradu«, napomenuo je gradonačelnik Bandić

U zagrebačkom naselju Podbrežje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima danas je otvorio prvu fazu radova na izgradnji 608 stanova čiji se završetak očekuje u prosincu 2017. godine. Prema Urbanističkom planu uređenja tamo je planirana gradnja oko 1 800 stanova u 11 objekata s pratećim javnim sadržajima. Projekt će po modelu zagrebačke stanogradnje realizirati Grad Zagreb i Zagrebački holding.

Prema riječima predsjednice Uprave Holdinga Ane Stojić Deban, za prvu fazu radova je izdvojeno 230 milijuna što, osim izgradnje 608 stanova čiji se završetak planira krajem 2017., uključuje i izgradnju vrtića, osnovne škole, kulturnog centra i zdravstvene stanice. Realizacija projekta Podbrežje je planirana krajem 2019.

Naselje je koncipirano kao pješačko. Imat će dvije predškolske ustanove, osnovnu školu, kulturno-informativni centar, bazenski kompleks i sportsku dvoranu, parkove, 6 igrališta za uzrast od 0 – 6 godina i 6 igrališta za uzrast od 7 -18 godina. Područje obuhvata naselja iznosi 19,4 ha.

»Ovim smo danas označili početak radova na izgradnji prve faze koja obuhvaća izgradnju 608 stanova za građane Zagreba – 200 stanova za socijalni najam, 200 za javni najam te 208 za znanstvene novake Sveučilišta u Zagrebu kojima će Grad subvencionirati kamatu od 2 %«, rekao je gradonačelnik Bandić ističući kako je ovo velik dan za obrazovane mlade ljude kojima će se omogućiti da svoje stručne i znanstvene potencijale ostvare ovdje – za sebe, svoje obitelji, svoj grad i zemlju.

»Ovaj projekt je sa svim pratećim sadržajima pomno planiran, nazvao bih ga gradom u gradu«, dodao je gradonačelnik zahvalivši svima koji su projekt operativno iznijeli i koji će ubuduće pratiti tijek radova na njemu, Zagrebačkomu holdingu na čelu s predsjednicom Uprave Anom Stojić Deban, Sveučilištu u Zagrebu što je spremno prihvatilo ideju Grada te izvođačima radova.

»Sretan sam što će se ovim projektom sadašnje naselje kroz par godina uvećati za oko 8000 stanovnika koje će, za razliku od nekih drugih, imati sve popratne sadržaje«, rekao je predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Dražen Hrkač.

Svoje zadovoljstvo projektom je iskazao i prorektor Sveučilišta u Zagrebu Mladen Janjanin ističući kako je ovo još jedna sjajna inicijativa Grada i nastavak dosadašnje dobre suradnju s Gradom i gradonačelnikom. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni