Počela isplata novčane pomoći za opremu novorođenčeta

Počela isplata novčane pomoći za opremu novorođenčeta

Visina novčane pomoći  iznosi 1800 kuna za prvo dijete roditelja-podnositelja zahtjeva, a iznos se isplaćuje u dva jednaka obroka tijekom jedne godine

Prema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, jučer je započela isplata novčane pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta. Visina novčane pomoći  iznosi 1800 kuna za prvo dijete roditelja-podnositelja zahtjeva, a iznos se isplaćuje u dva jednaka obroka tijekom jedne godine.

Za drugo dijete iznos pomoći  iznosi 3600 kuna koje će se isplatiti u četiri jednaka obroka, tijekom dvije godine.

Za treće i svako daljnje dijete roditelja podnositelja zahtjeva pomoć iznosi  54.000 kuna koje će se isplatiti u jednakim godišnjim obrocima tijekom šest kalendarskih godina.

Navedenu pomoć primit će korisnici koji su ostvarili pravo za:

– prvo dijete u ožujku  2011., 2012. i 2013. godine,

– drugo dijete u ožujku  2011., studenom 2011., srpnju 2012 i ožujku 2013.,

– treće i svako daljnje dijete u ožujku od 2008. do 2013. godine.

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta.

Informacije o pravu na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta možete pogledati ovdje.  (zg-m)

 

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t