Počela gradnja fiksnog reciklažnog dvorišta u Klari

Počela gradnja fiksnog reciklažnog dvorišta u Klari

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga Anom Stojić Deban, voditeljicom podružnice Čistoća Marinom Lovrečki, predsjednikom Vijeća GČ Novi Zagreb-zapad Draženom Hrkačom i predsjednikom MO Sveta Klara Borisom Kihakom, u srijedu 26. listopada položio je kamen temeljac za izgradnju fiksnog reciklažnog dvorišta u Sisačkoj cesti u Svetoj Klari.

“Bez zelenih otoka i reciklažnih dvorišta ne možemo riješiti problem otpada u Zagrebu, rekao je gradonačelnik Bandić, uz apel građanima da razvrstavaju otpad jer, kako je naglasio, razvrstavanje i recikliranje otpada preduvjet su za smanjenje broja odvoza otpada iz kućanstava, a to znači i smanjenje cijena za građane.
Izgradnja reciklažnog dvorišta u Klari, kojeg u omjeru 20 – 80 posto financira Grad Zagreb i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, zadovoljit će potrebe 30.000 – 40.000 stanovnika ovoga područja”, dodao je gradonačelnik.

Voditeljica Čistoće, podružnice koja je zadužena za provedbu projekta izrade projektne dokumentacije, izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Klari, napomenula je da je ovo još jedno fiksno reciklažno dvorište u Zagrebu u kojem će se razvrstavati i privremeno skladištiti otpad, a da vrijednost investicije iznosi oko 2 milijuna kuna bez PDV-a.

Predsjednici Mjesnog odbora i Vijeća Gradske četvrti, Boris Kihak i Dražen Hrkač izrazili su zadovoljstvo zbog gradnje reciklažnog dvorišta, kao i zbog drugih radova u Svetoj Klari kojima se poboljšavaju uvjeti života građana. Dražen Hrkač dodao je kako se nada da će i u Lučkom uskoro započeti gradnja reciklažnog dvorišta.

(Zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t