Počela dogradnja OŠ Bedenica

Počela dogradnja OŠ Bedenica

Osim učionica, dogradnja škole u prvoj fazi podrazumijeva i gradnju upravnih prostora škole, knjižnice i nove kuhinje, a radovi bi trebali završiti kroz 16 mjeseci

Počela je dogradnja OŠ Bedenica, investicija vrijedna 15,5 milijuna kuna u potpunosti financirana sredstvima Zagrebačke županije. Realizacijom ovog projekta učenicima će na raspolaganju biti novih 1192 m2.

„Pokušavamo izjednačiti standard obrazovanja u manjim sredinama s onim u većim gradovima. Trudimo se ulagati tamo gdje Općine svojim izvornim proračunom, ili na druge načine, to nisu u stanju same učiniti. Nažalost, u ovom slučaju nismo imali pomoć resornoga ministarstva, niti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ni drugih institucija koje bi u ovakvim situacijama trebale biti prisutne“, za svečanosti polaganja kamena temeljca rekao je župan Stjepan Kožić.

Osnovnu školu u Bedenici u nastavnoj godini 2015./2016. polazit će 108 učenika, no kroz dvije godine, kaže ravnatelj škole Krunoslav Ujlaki, taj će se broj povećati za gotovo 40 posto. „Riječima se ne može opisati važnost ove investicije! Ona iznimno puno znači za naš budući rad“, rekao je Ujlaki. Osim učionica, dogradnja škole u prvoj fazi podrazumijeva i gradnju upravnih prostora škole, knjižnice i nove kuhinje, a radovi bi trebali završiti kroz 16 mjeseci.

„Ovo je najveći projekt u povijesti Bedenice kao samostalne općine. Ne zanemarujući projekte koji su dosad podigli standard naših mještana, ovaj će projekt zauvijek promijeniti vizuru općine i, što je najvažnije, omogućiti našim osnovnoškolcima najbolje moguće obrazovanje“, rekao je Slavko Cvrlja, načelnik Bedenice. (zg-m)