Počela distribucija besplatnih udžbenika

Počela distribucija besplatnih udžbenika

Osnovni komplet sadrži udžbenike i radne bilježnice, a ne i zbirke zadataka, atlase i mape, objasnio  je zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić

„Ove godine Grad Zagreb nastavlja s tradicijom osiguravanja besplatnih obveznih udžbenika za svoje osnovnoškolce“, najavio je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, na kojoj su predstavljeni korisni detalji za roditelje.

„Izdvojili smo 44,4 milijuna kuna za kupnju osnovnih kompleta udžbenika prema programu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, za 57.785 zagrebačkih učenika, te učenike koji žive u Zagrebu, a pohađaju škole u Zagrebačkoj županiji“, dodao je gradonačelnik, naglasivši da su u školama organizirana dežurstva za preuzimanje udžbenika, čija je isporuka započela danas, a trajat će do 23. kolovoza. Istaknuo je kako će ova tradicija biti nastavljena i u slijedeće tri godine.

Nabavka knjiga dogovorena je s rabatom od 17,5 %, od 13 nakladnika, a bit će dostavljene u 106 zagrebačkih osnovnih škola, četiri škole za učenike s teškoćama u razvoju, četiri privatne škole i tri ustanove u sustavu socijalne skrbi.

Osnovni komplet: udžbenici i radne bilježnice

Osnovni komplet sadrži udžbenike i radne bilježnice, a ne i zbirke zadataka, atlase i mape, objasnio  je zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić.

Razmjena udžbenika ispred MSU-a od 19. kolovoza do 1. rujna

Prema najavi gradonačelnika, kao i zadnjih godina, Grad će organizirati sve potrebne uvjete za razmjenu udžbenika za srednje škole na platou ispred Muzeja za suvremenu umjetnost, i to od 19. kolovoza do 1. rujna, od 8 do 16 sati. (zagreb.hr / zg-magazin)