Počast svibanjskim žrtvama

Počast svibanjskim žrtvama

Predstavnici Gradskog ureda za branitelje i Udruge hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije danas su odali počast sugrađanima poginulim u raketiranju Zagreba 2. i 3. svibnja 1995.

Oni su ispod spomenika na Trgu svibanjskih žrtava 1995. položili vijence i zapalili svijeće.

»I nakon 26 godina sjećamo se odmazde pobunjenih Srba, posebice Milana Martića, zbog poraza tijekom operacije Bljesak. Poginulo je sedam, a ranjeno je 205 osoba«, rekao je Miodrag Demo, umirovljeni brigadir Hrvatske vojske i sudionik akcije Bljesak.

Demo okupljene podsjetio kako je Grad Zagreb stradalim civilima 2007. odao počast postavljanjem spomen ploče na križanju Draškovićeve i Stare Vlaške te imenovanjem tog mjesta Trgom svibanjskih žrtava 1995. Ujedno i otvaranjem Memorijalnog centra raketiranja Zagreba koji se nalazi u Petrićevoj ulici.

Podsjetimo, srpski raketni napadi na centar Zagreba bili su usmjereni na civilne ciljeve, a za što je, između ostaloga, Milan Martić osuđen na 35 godina zatvora za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine.

U napadima je ranjeno 205 osoba, a poginulo je sedam naših sugrađana. To su: Ivan Brodar, Damir Dračić, Stjepan Krhen, Ivanka Kovač, Ivan Markulin, Ana Mutevelić, Luka Skračić. (ZG-magazin / Foto: www.zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni