Pobjegao s mjesta nesreće nakon što je usmrtio pješakinju

Pobjegao s mjesta nesreće nakon što je usmrtio pješakinju

(Ilustracija: MUP)

Zagrebačka policija u nedjelju je objavila nove informacije o prometnoj nesreći koja se dogodila 3. lipnja na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Oreškovićeve, a u kojoj je smrtno stradala 56-godišnja pješakinja. Na nju je osobnim automobilom marke Honda sa zagrebačkim registracijama naletio 42-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju, koji je bez zaustavljanja napustio mjesto nesreće.

No policija je ubrzo nakon toga pronašla vozilo i osobu koja se dovodi u vezu s prometnom nesrećom. Muškarac je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem ustanovljeno je da je 42-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.19 g/kg marke Honda zagrebačkih registarskih oznaka južnom kolničkom trakom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru istoka.

U priopćenju zagrebačke policije navodi se da vozač nije prilagodio brzinu kad se približavao obilježenom pješačkom prijelazu, već je naletio na 56-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Avenije Većeslava Holjevca krećući se pritom obilježenim pješačkim prijelazom.

Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni