Pobjedu na 7. reliju Santa Domenica odnio Beppo Harrach!

Pobjedu na 7. reliju Santa Domenica odnio Beppo Harrach!

Sedmi reli Santa Domenica održan je proteklog vikenda, od 25. do 27. studenoga. Započeo je u Svetoj Nedelji, a završio u Savršćaku.

Najveća i najzvučnija Santa Domenica započela je prvim BI (brzinskim ispitom) pod okriljem kiše i magle.

Prvi brzinac Beppo Harrach (Ford Fiesta R5) odvozio je u svom prepoznatljivom stilu i unatoč pogreškama završio na prvom mjestu. Petera Rangu (Škoda Fabia R5) iza sebe je ostavio samo 4.4 sekunde, a od četvrtoplasiranog dijelilo ga je nepunih 9 sekundi. Poprilično tijesna borba rezultirala je pobjedom Range na BI 2, koji je Harracha ostavio iza sebe 2.6 sekundi. Po završetku drugog ispita ovu dvojicu vozača u ukupnom poretku dijelile su samo dvije stotinke. Na BI 3 Ranga je tu prednost povećao na 1.4 sekunde, a nakon BI 4 od Harracha se udaljio 3.4 sekunde.

I dok su mnogi vjerovali kako je ta prednost nakon osvojena tri brzinska ispita dovoljna za pobjedu, Harrach je, slično kao i prošle godine, na BI 5 prestigao Rangu za 0.9 sekundi i ostvario rekordnu četvrtu pobjedu na reliju Santa Domenica. Peter Ranga morao se zadovoljiti drugim mjestom na prvom susretu s makadamom na Savršćaku, a na treće mjesto izvrsnom vožnjom popeo se Rok Turk (Ford Fiesta R5).

Među juniorima pobjedu je odnio Marko Lončarić (Subaru Legacy GT), drugoplasirani bio je Rok Bodlay (Peugeot 106 XSI), a treće mjesto odnio je Dominik-Mano Paczur (Lada 2101).

Od veterana najbrži je bio Nenad Lončarić (Subaru Impreza STI), drugi je bio Csaba Bakonyi (Mitsubishi Lancer Evo III), a treći Roberto Colasio (BMW 320i).

U Sprintu je najbrži bio Alen Lampe (VW Polo 1.4 16V), drugo mjesto zauzeo je Luka Hrubi (Peugeot 106 Rallye), a treće Damjan Jeram (VW Polo).

Na zadnjem pogonu najbrži je bio Gergo Szauer (Lada 2105), drugo mjesto osvojio je Arpad Balatonyi (Lada VFTS), a treće Massimiliano Cattelan (Mercedes 190E). U Kategoriji PRO SPORT prvo mjesto osvojio je Mattias Ledin (Peugeot 208 R2), drugo je pripalo Szabolcsu Borbasu (Citroen DS3 R3T), a treće Balazs Siebel (Toyota Corolla).

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni