Pobjeda Vatrenih

Pobjeda Vatrenih

„Čestitam svojim suigračima, koji su od prve do zadnje minute pokazivali želju i htijenje, što je rezultiralo dobrim akcijama i golovima. Ovo je za sve ljude u Hrvatskoj i za sve navijače koji su došli čak u Manaus te za sve koji su bili budni do 2 sata ujutro. Navijači neka slave, a mi ćemo se pripremati za Meksiko”, nije krio oduševljenje kapetan reprezentacije Dario Srna.

Pobjedom od 4:0 u dvoboju protiv reprezentacije Kameruna naša je nogometna reprezentacija sinoć na najbolji mogući način završila drugu utakmicu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Veličanstvenu pobjedu najavio je Ivica Olić, koji je zabio za 1:0. Uslijedio je pritisak naše reprezentacije, a izglednoj prilici za postizanje gola našao se Ivan Perišić, koji ipak nije uspio zabiti. Naši su igrali puno opuštenije od Kamerunaca, posebno nakon postignutog gola. U 40. minuti nakon neopreznog starta na Mariju Mandžukiću, Kamerunac Song dobio je crveni karton.

Na početku drugog poluvremena u izglednoj prilici nakon ubačaja Darija Srne, bio je Sammir, no pogodio je vanjski dio mreže. Na novi gol za 2:0 hrvatski navijači nisu trebali dugo čekati. U 48. minuti zabio je Perišić, a već u 61. minuti svoj prvi gol na ovom prvenstvu zabio je Mandžukić. Hrvatska-Kamerun 3:0.

Izbornik Niko Kovač iz igre je povukao Olića, kojeg je zamjenio Eduardo. U 75. minuti on je imao izglednu priliku da postigne gol, no njegov je udarac obranio kamerunski golman Itandje. No, odbijena lopta Itandjea se odbija na nogu Mandžukića, koji nije propustio priliku da zabije svoj drugi gol i ukupni četvrti za Hrvatsku.

U nastavku utakmice u igru je ušao Ante Rebić umjesto Perišića, no rezultat se nije mijenjao. U izglednoj prilici za postizanje gola našao se i Ivan Rakitić, a priliku za smanjivanje velike gol razlike imali su i Kamerunci, no naš vratar Stipe Pletikosa obranio je posljednji pokušaj Kameruna.

“Pokazali smo pravo lice”

„Taktički smo lošije otvorili utakmicu na lijevoj strani, što je odražavalo cijelu situaciju u momčadi, nismo dovoljno pomagali Pranjiću. Međutim, kao što sam rekao i prije susreta, tko zabije prvi gol u velikoj je prednosti. Sve što smo pripremali prije utakmice, to se i dogodilo. Tražili smo posjed, stvorili smo i iskoristili šanse. Pokazali smo pravo lice poslije jednog nesretnog poraza. Odlična igra protiv Brazila, koju smo također taktički odlično pripremili, dala nam je snagu i vjeru te se nadam da ćemo za pet dana opet to potvrditi”, rekao je nakon završetka dvoboja izbornik Kovač.

„Ovo je bila velika hrvatska utakmica na Svjetskom prvenstvu, pravo izdanje poslije Brazila. Čestitam svojim suigračima, koji su od prve do zadnje minute pokazivali želju i htijenje, što je rezultiralo dobrim akcijama i golovima. Ovo je za sve ljude u Hrvatskoj i za sve navijače koji su došli čak u Manaus te za sve koji su bili budni do 2 sata ujutro. Navijači neka slave, a mi ćemo se pripremati za Meksiko”, nije krio oduševljenje kapetan reprezentacije Dario Srna.

Posljednju utakmicu u skupini A, Hrvatska će igrati 23. lipnja u Recifeu protiv reprezentacije Meksika. Biti će to teška utakmica, jer obje reprezentacije imaju priliku proći u drugi krug natjecanja. Utakmica će se igrati u 22 sata po našem vremenu.

(V.V., Foto: www.fifa.com)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni