Pobijedite robota u stolnom hokeju ili nogometu

Pobijedite robota u stolnom hokeju ili nogometu

Gradonačelnik Milan Bandić na Velesajmu je otvorio sajmove BIAM i ZAVARIVANJE

Na 12 tisuća četvornih metara sajmišnog prostora, u paviljonima 8. i 9. Zagrebačkog velesajma gradonačelnik Bandić otvorio je u utorak međunarodne sajmove – 23. po redu BIAM sajam alatnih strojeva i alata te 26. izdanje sajma zavarivanja i antikorozivne zaštite ZAVARIVANJE.

Riječ je o tradicionalnim manifestacijama koje na jednom mjestu posjetiteljima i partnerima predstavljaju posljednja tehnološka dostignuća s područja alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite. Kao odgovor na potrebe globalizacije, koja zahtijeva veliku prilagodljivost prilikama i procesu nadzora, ove je godine naglasak na podugovaranju, odnosno specijaliziranju određenih djelatnosti u svrhu ekonomičnijeg raspolaganja resursima.

Zagrebački gradonačelnik je istaknuo kako na ovim bienalnim sajmovima sudjeluje 270 izlagača iz 26 zemalja te naglasio kako očekuje veliki interes poslovne publike ne samo iz Hrvatske, nego i iz susjednih zemalja.

Voditeljica podružnice Zagrebački velesajam Dina Tomšić rekla je kako je Zagrebački velesajam, kao organizator, na krilima Grada Zagreba, pripremio bogat stručni program koji prati globalne trendove proizvoda i pružanja usluga. Sajmovi koji su otvoreni do 22. travnja odgovaraju potrebama tržišta,te će kao mjesta na kojima se stvaraju gospodarska partnerstva, dati dodatan vjetar u leđa zagrebačkom, ali i hrvatskom poduzetništvu, zaključila je.

Posjetitelje na jednom mjestu očekuje predstavljanje proizvođača, distributera, pružatelja usluga, novih alatnih strojeva, alata, opreme za zavarivanje i tehnologija antikorozivne zaštite kao i predstavljanje tehnoloških rješenja te materijala, komponenti, aplikacija, fleksibilnih rješenja i tehnologija (prvenstveno Hrvatske i zemalja Regije) kao partnera drugim proizvođačima, pružateljima usluga, donositeljima odluka s područja razvoja proizvoda i inovacija, nabave materijala i sustava u procesu stvaranja proizvoda/usluge, investitorima itd.

Sajmove prati i bogat stručno prateći program iz područja industrijsko-prerađivačkog sektora, Energetike, ICT sektora itd.

Nakon uspjeha, kojeg je doživjela robotska košarka na prošlom sajmu, stručni časopis IRT3000 pripremio je dvije nove demonstracije zanimljivih sportova. Ovog puta posjetitelji će isprobati RoboHokej i kroz igru u stolnom (zračnom) hokeju (eng. AirHockey) ogledati se s robotom.

Kombinacija robotske ruke i računalnog vida je itekako spretna, stoga će glavni akter RoboHokeja igrati u obrambenom načinu rada.

Na Velesajmu tako možete provjeriti kako djeluje vaša koordinacija oko-ruka, odnosno koliko ste spretni pri ciljanju na gol koji brani robot.

Sajmovi će se održavaju u paviljonima 8, 8a, 9 i na otvorenom prostoru uz paviljone. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni