Po tri predstavnika u povjerenstvu za Imunološki zavod

Po tri predstavnika u povjerenstvu za Imunološki zavod

U Gradskoj upravi održan je u ponedjeljak sastanak gradonačelnika Milana Bandića s ministrima zdravstva i državne imovine, Milanom Kujundžićem i Goranom Marićem. Sastanku je nazočio i državni tajnik Ministarstva gospodarstva Mario Antonić. Kako je izjavio gradonačelnik, napokon su naišli na otvorena vrata, te kako zajedno sa državom ide u projekt novog imunolpškog zavoda. U novom povjerenstvu, biti će tri predstavnika Grada, tri predstavnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te po jedan predstavnik ministarstava zdravstva i državne imovine.

Naglasio je kako će se sastat će se u roku tjedan dana, a za mjeseca dan predložiti će model rješenja partnerskog odnosa države i Grada Zagreba. Nadodao je  kako ništa neće ići preko noći i da je to proces koji će trajati par godina. Sretni smo da smo konačno na dobrom putu.

Na Bandičeve riječi, nakon održanog sastanka osvrnuo se ministar zdravstva. Kujundžić je naglasio je da je strateški interes hrvatske države i hrvatskog naroda osigurati proizvodnju derivata plazme s jedne strane, a s druge strane pokušati sačuvati brend i kvalitetu cjepiva koje je radio Imunološki zavod.  Na njegove riječi nadovezao se ministar državne imovine, Goran Marić.

Stav Ministarstva državne imovine, kao i Vlade, je da je Imunološki zavod potreban Republici Hrvatskoj i da je lakše realizirati taj projekt u suradnji s partnerom kao što je Grad Zagreb, čiju smo inicijativu vrlo rado prihvatili. Izjavio je i to, kako ima više lokacija na kojima bi se mogao graditi novi objekt, ali to će se odlučiti nakon što Povjerenstvo donese optimalno rješenje i predloži ga Gradu i državi. Zaključno, komentirao je i dijeljenje Imunološkog zavoda d.d. na Ustanovu i ostatak d.d.-a, istaknuvši kako je siguran da u modelu koje će Povjerenstvo donijeti neće biti podvojenosti, odnosno da će biti samo jedna pravna osoba, što je puno bolje rješenje. (Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni