Po četvrti put gorio CIOS u vlasništvu Petra Pripuza

Po četvrti put gorio CIOS u vlasništvu Petra Pripuza

Pripuz: Požar je podmetnut i vidljivo je da je to djelo »profesionalca«

Centar veze Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba u subotu je oko 19 sati dobio je dojavu o požaru napuštenog skladišta na adresi Heinzelova 66, u okrugu bivše mesne industrije Zagrepčanka. Izlaskom na teren vatrogasci su ustanovili da se radi o požaru napuštenog skladišta površine 1000 m2 te da gori oko 30 m2 PVC materijala. Već oko sat vremena kasnije, nešto iza 20 sati stigla im je dojava i o drugom požaru, ovaj put na odlagalištu CIOS-a u Jankomiru. Oba požara uspješno su lokalizirana, potvrdili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

https://www.facebook.com/vatrogascizagreb/videos/10156394533424844/

Požar u Heinzelovoj je gasio 41 vatrogasac s 12 vozila, dok je u gašenju lokacije u vlasništvu tvrtke CIOS sudjelovalo 85 vatrogasaca i 23 vozila, a radilo se o požaru otpada površine oko 20 x 20 m. U gašenju požara je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen.

Sva vatrogasna pričuva kao i dobrovoljni vatrogasci su povučeni u postaje za slučaj dodanih intervencija.

https://www.facebook.com/vatrogascizagreb/videos/10156394540739844/

Petar Pripuz, vlasnik CIOS-a je u emisiji Tema dana na HRT-a izjavio kako je iz njihove snimke s videonazdora vidljivo da je požar podmetnut te je ustvrdio da se radi o djelu »profesionalca«. Dodao je kako ne sumnja u konkurenciju jer je zapravo nemaju. »Mislim da su to pojedinci koji žele dobiti političke medije. Pojedinci stalno agitiraju na Milana Bandića i koriste se metode koje nisu primjerene«, rekao je.

Na novinarsko pitanje zašto su snimke s nadzornih kamera dali prije u javnost negoli što su ih dostavili policiji, Pripuz je odgovorio kako u slučaju prethodna tri požara od policije nisu dobili izvještaj o provedenoj istrazi. Dodao je kako su dobili samo odgovor kako je izvješće o očevidu proslijeđeno DORH-u, Ustvrdio je da ga, kao poreznog platišu, brine zbog čega nema prava dobiti na uvid zašto se to dešava.

IZ CIOS-a su priopćili kako u požaru nisu stradala postrojenja niti objekti, a šteta je procijenjena na 20-ak tisuća kuna. Izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici te dio ograde reciklažnog centra.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba Siniša Jembrih izjavio je da je malo neuobičajeno da u sat vremena imaju dvije velike intervencije na različitim krajevima grada.

Zrak u Zagrebu je dobar

Tijekom subotnjih požara u Zagrebu Ured za upravljanje u hitnim situacijama je od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba “Dr. Andrija Štampar” zatražio analizu zraka.

Rezultati analize su pokazali da tijekom dana 9.6.2018. na mjernim postajama za praćenje kvalitete zraka u Gradu Zagrebu nisu zabilježene nikakve neuobičajene vrijednosti u odnosu na ostale dane. Na nijednoj postaji nisu zabilježena prekoračenja graničnih vrijednosti ugljikovog monoksida, dušikovog dioksida, sumporovog dioksida i lebdećih čestica PM10.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni