“Pluća” u dvorcu Oršić i proslava Dana Zagrebačke županije u Zaprešiću

“Pluća” u dvorcu Oršić i proslava Dana Zagrebačke županije u Zaprešiću

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB:

Subota, 7. 7.

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Plesni studio by Nicolas, pozivaju vas na ples u Paviljonu Jeka parka Maksimir, svake subote u mjesecu srpnju od 20 – 21 sat.

Zbog nogometne utakmice naših “Vatrenih”, ovu subotu plesat će se mamo malo ranije i to od 18 – 19 sati.

Nedjelja, 8. 7.

18:00

Koncerti u Paviljonu Jeka parka Maksimir

Svake nedjelje u mjesecu srpnju od 18 do 19 sati Centra za kulturu i informacije Maksimir organizira koncerte u Paviljonu Jeka.

Ovu nedjelju, 08. srpnja, u 18 sati, sa nama je Ensemble Audiatur, iz Zagreba, koji izvodi srednjovjekovnu glazbu.

Ensemble Audiatur čine:

Danijel Benko – buzuki, vokal / Ivan Bilić – flauta, frulice, vokal / Hrvoje Sudar – violina, perkusije, vokal

Slobodno se pridružite!

 

GORNJA STUBICA

Nedjelja, 8. 7.

21:00

Ljeto u dvorcu Oršić

Nogomet pomaknuo kazalište: Popularna Exitova predstava Pluća u sklopu Ljeta u dvorcu Oršić prebačena na nedjelju, 8. 7. 2018.

Pluća zagrebačkog Exit Teatra je zanimljiv komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana, čiji tekstovi preispituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena te iscrpljivanja resursa našeg planeta. U središtu priče je mladi par kojeg glume Jadranka Đokić i Amar Bukvić. Predstavu je režirala Aida Bukvić. Oni su mladi, obrazovani i ekološki osvješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. U trenutku kada On “predloži dijete” počinju nedoumice. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten?! Ali to je tek jedna od njihovih dilema. Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno. Ukratko, “Pluća” su na inozemoj sceni, a već i kod nas veliki kazališni hit, jer riječ je o duhovitom, emotivnom, ali i brutalno iskrenom komadu koji govori o današnjm generacijama, njihovom mentalnom sklopu, nesigurnostima, stilu životu i sl.

Cijena ulaznice za svako događanje u pretprodaji je 40,00 kuna, a na dan događanja 50,00 kuna, osim za Festival tambure i folklora i koncert Ethno Croatia – za koje je ulaz slobodan.

 

ZAPREŠIĆ

Nedjelja, 8. 7.

Trg Ivana Pavla II.

Zagrebačka županija proslavit će 25. rođendan u društvu svojih žitelja bogatim cjelodnevnim programom i koncertom Ivana Zaka ove nedjelje u Zaprešiću.

Program:

10:00 sati – Izložbeno-prodajni sajam obrtnika, poduzetnika i OPG-ova

11:00 sati – Poduzetničke radionice

16:00 sati – Svečano otvorenje manifestacije Dan Zagrebačke županije uz natjecanje županijskih gradova u roštiljanju i nastup KUD-ova

19:30 sati – Podravkin gastro show – gostima će se dijeliti 800 porcija specijaliteta napravljenih od namirnica uzgojenih na poljoprivrednim gospodarstvima pod vodstvom chefa Dražena Đuriševića

21:00 sati – Koncert Ivana Zaka

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni