Pljeskom i krafnama nagrađeni za trud na Dječjem fašniku

Pljeskom i krafnama nagrađeni za trud na Dječjem fašniku

Program 190. Samoborskog fašnika nastavlja se u petak, 5. veljače, te kroz vikend uz još jedan red dječjih povorki prijepodne, gostujućih grupa i mjesnih odbora u popodnevnim sati te fašničko-sportskih aktivnosti

Pčelice, vesela slova, životinje cijelog svijeta, astronaute, male kuhare, bumbare, svemirske čistače, licitare, vesele muzikaše, gusare, vesele snjegoviće te razbojnike – sve se to moglo vidjeti u dječjem dijelu programa 190. Samoborskog fašnika. Riječ je o grupama dječjih vrtića koje su se nedjelju 31. siječnja predstavile u povorci i na pozornici.

fasnik_djecji_2016Pjesmama i plesnim koracima najmlađi su pokazali kako su se tjednima pripremili i zašto vole maskiranje na Fašniku. Naravno, svi su bili veseli i u šarenim bojama, praćeni budnim okom i fotoaparatima svojih obitelji i prijatelja, koji su u velikom broju ispunili plohu Trga fašničkih velikana. Za svoj trud nagrađeni su krafnama i prigodnim zahvalnicama te pljeskom publike. Nakon povorke 20-ak grupa dječjih vrtića na red je došao Plesni klub Balans, čiji su mladi članovi izveli nekoliko plesnih koreografija i svoju verziju Frozena.

Prijepodnevni dio programa zaključila je Minea, koja je raspjevala i rasplesala najmlađe, ali i one starije, koje su se rado prisjetili njenih hitova. Zabavno je bilo i na Trgu srakinih mališana u Legići igraonici, na predstavama za djecu Šarenog svijeta te u luna parku.

Alegorijom i satirom prikazali aktualnu političku situaciju

U popodnevnom dijelu nedjeljnog programa 190. Samoborskog fašnika predstavila se prva grupa mjesnih odbora i njihovih alegorijskih kola. Uvijek originalni mjesni odbori pokazali su svoje viđenje aktualne političke scene u Hrvatskoj i ostalih događanja. Ovaj put predstavili su se MO Veliki i Mali Lipovec, Pograđe Podokićko, Domaslovec i Vrbovec. Lipovčani su svoje viđenje sadašnjosti pokazali kroz paralelu s vremenima drevnog Rima i u pomoć su pozvali Gale. Podgrađe je povezalo doba trapera, životinjske prispodobe, pokojnike i hrvatske političare. Domaslovec je zorno demonstrirao borbu preko mosta crvenih i plavih, a Vrbovec je opjevao brojna prazna obećanja. Dobra zabava nastavila se i u taborima na Etnocesto na trgu kod pošte.

fasnik_2016_mjesni_odbori_1

Završnica nedjeljnog programa pripala je Bandu 4 za 5, borbi za finale na izboru maskiranih grupa i pojedinaca te glazbenim gostima večeri – Picksiebnerima.

Program 190. Samoborskog fašnika nastavlja se u petak, 5. veljače, te kroz vikend uz još jedan red dječjih povorki prijepodne, gostujućih grupa i mjesnih odbora u popodnevnim sati te fašničko-sportskih aktivnosti, kao što su Metloboj i Krafling. Također, posjetitelje Samoborskog fašnika očekuju nastupi Crvene jabuke, Dječaka, Kim Verson i gostiju iznenađenja. Traje i dalje nagradni natječaji za najmaske, najrazglednicu Dječjeg fašnika i najmaskiranijeg kućnog ljubimca. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni