Pljačkaš taksista i Bosanka koja skida “uroke” završili iza rešetaka

Pljačkaš taksista i Bosanka koja skida “uroke” završili iza rešetaka

(Foto: Ilustracija / MUP)

Na području Maksimira, osumnjičena je prišla 38-godišnjaku i uvjerila ga da su na njega bačeni uroci i da će ih ona skinuti ljekovitom vodom

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio deset kaznenih djela razbojništava i jedno kazneno djelo krađe. Kaznena djela su počinjena od 9. veljače do 5. ožujka ove godine nad dvije vozačice i dva vozača taxi vozila i šest zaposlenika kioska na području Maksimira i Peščenice, Novog Zagreba i Velike Gorice.

Sumnja se da je navedena kaznena djela činio na način da je tijekom vožnje vozače taxi vozila, uz prijetnju startnog pištolja prisilio da zaustave i napuste taxi vozila, a potom ih otuđio te se njima koristio kraće vrijeme, nakon čega ih je napuštao u raznim dijelovima Zagreba. Također se sumnja da je 5. ožujka ove godine na Maksimirskoj cesti na štetu 37-godišnjakinje otuđio BMW zagrebačkih registarskih oznaka, a kojeg su policijski službenici jučer, 6. ožujka pronašli na Trešnjevci.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je kaznena djela razbojništava u kioscima činio na način da bi također, uz prijetnju startnog pištolja, maskiran majicama i šalovima, od zaposlenika otuđivao novac. Materijalna šteta pričinjena počinjenim kaznenim djelima iznosi oko 272.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Za »skidanje« uroka uzela 40.000 kuna

Policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb su pak dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakinjom bosanskohercegovačkom državljankom zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo prijevare na štetu 38-godišnjaka.

Sumnja se da je 28. veljače 2018. na području Maksimira, osumnjičena prišla 38-godišnjaku i uvjerila ga da su na njega bačeni uroci i da će ih ona skinuti ljekovitom vodom. Od tada pa do 5. ožujka osumnjičena je za skidanje uroka tražila novčanu naknadu, na što joj je oštećeni u tri navrata predao ukupno 40.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja predana je pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće. (zg-magazin)