Plitvička jezera u 10 dana posjetilo 30.000 gostiju

Plitvička jezera u 10 dana posjetilo 30.000 gostiju

Uspješno završen prvi „Tjedan odmora vrijedan“!

(Foto: Boris Jagačić)

Prvi „Tjedan odmora vrijedan“, zajednički projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, koji se održao od 16. do 25. listopada, uspješno je završen. Brojni hrvatski građani i inozemni gosti u promotivnom su tjednu po 50 % povoljnijim cijenama mogli iskoristiti jednu od ukupno 424 ponude i usluga iz svih dijelova Hrvatske.

„Veseli me izuzetno veliki odaziv posjetitelja parkovima prirode i nacionalnim parkovima, što govori kako svi želimo boraviti na svježem zraku, biti fizički aktivni, ali i da su ovakve ponude uistinu vrijedne“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

„Zadovoljni smo vrlo dobrim odazivom turističkih subjekata i građana koji su podržali prvi Tjedan odmora vrijedan. Svjesni smo izazovnog trenutka u kojem je projekt pokrenut, no brojne pozitivne reakcije svjedoče o njegovoj uspješnosti“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, napomenuvši kako će se akcija u narednim godinama provoditi dva puta godišnje, u proljeće i u jesen s ciljem jačanja domaćeg turističkog prometa u pred i posezoni.

(Foto: Boris Jagačić)

Među brojnim turističkim subjektima u akciji su sudjelovali nacionalni parkovi te parkovi prirode, među kojima i Nacionalni park Plitvička jezera koji je svim posjetiteljima ponudio ulaznice po pristupačnoj cijeni od 50 kuna, a ovaj je park u desetak dana posjetilo gotovo 30.000 gostiju. Odlične rezultate bilježi i Nacionalni park Krka kojeg je u promotivnom tjednu posjetilo 2700 turista, dok je Nacionalni park Sjeverni Velebit u istom razdoblju prodao više od 500 ulaznica.

U Parku prirode Biokovo je u sklopu akcije prodano više od 3000 ulaznica, a većina gostiju posjetila je najnoviju turističku atrakciju Skywalk. Odlične rezultate ostvario je i slatkovodni akvarij Karlovac – Aquatika, koji je zabilježio 1500 posjetitelja, odnosno tri puta više od uobičajenog broja posjetitelja u ovo doba godine. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni