Plinoinstalateri dolaze do posla u roku osam dana

Plinoinstalateri dolaze do posla u roku osam dana

Ekipa učenika plinoinstalatera Obrtničke škole Koprivnica pobjednici su XVI. Državnog natjecanja učenika plinoinstalatera koje se u petak održalo u Gradskoj plinari Zagreb. Filip Treščec i Antonio Husjak pod mentorstvom profesora Emila Goluba pokazali su se najboljima u praktičnoj izvedbi plinskih instalacija i testu znanja. Drugo mjesto osvojili su učenici Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, a treće mjesto Srednja škola Bedekovčina.

Josip Rodin, ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb koja je organizirala natjecanje, čestitao je najboljim učenicima u Hrvatskoj istaknuvši kako je zanimanje plinoinstalatera deficitarno i dobro plaćeno.

»Sve ste bolji i bolji, a svake godine vas je sve manje i manje iako vas se putem stipendija potiče da izaberete zanimanje plinoinstalatera. Rok u kojem dobijete posao nakon mature je otprilike osam dana. Budite dobri majstori i imajte sigurnu budućnost«, kazao je ravnatelj Josip Rodin.

Slavko Borac iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport uime gradonačelnika istaknuo je podršku Grada Zagreba deficitarnim zanimanjima, njihovoj potrebi i važnosti za zajednicu.

Nikica Dujmović ispred Gradske plinare Zagreb, domaćina natjecanja, naglasio je važnost plinske struke za GPZ.

»Ove godine slavimo 155. godina postojanja, a jedini kontinuitet kroz svo to vrijeme je stalna potreba za plinoinstalaterima«, kazao je Nikica Dujmović.

U natjecanju je sudjelovalo devet škola. Osim tri medaljama nagrađene ekipe, natjecali su se učenici Obrtničko-tehničke škole iz Imotskog, Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, Strojarske i prometne škole Varaždin i Srednje škole Vrbovec. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni