Plesnjak na Zrinjevcu

Zrinjevac je ovo ljeto jedno od poželjnih mjesta za večernji izlazak u Zagrebu. Posebno zanimljiv svima koji se žele dobro isplesati uz poznate zarazne ritmove swinga i rock’n’rolla 60-ih i 70-ih godina.

Od 5. do 14. kolovoza svaku večer sve će posjetitelje i one željne plesa dočekati vruća plesna atmosfera, a koja počinje u petak 5. kolovoza s bendom The Shoppers i njihovom rock’n’roll svirkom. Slijede All Stars Band & Požgajac swinging ’60s, Walter Neugebauer, Hawai Luau, The Great Gatsby, Robert Mareković & The Swingers te večeri tanga i salse.

Tako će od 5. do 14. kolovoza park Zrinjevac ponovo će postati mjestom okupljanja uz opuštenu atmosferu Plesnih večeri koje su dio projekta Zagrebački vremeplov, Turističke zajednice grada Zagreba.

Plesne večeri na Zrinjevcu osmišljene su po uzoru na nekoć popularne plesnjake i nastupe puhačkih orkestara koji su bili jedan od simbola bogatog društvenog života u središtu Zagreba. Uz večernje plesnjake, posjetitelji će se na Zrinjevcu moći osvježiti zanimljivom ponudom pića i slatkih delicija.

Glazbeni paviljon je još 1891. postao prepoznatljivim mjestom održavanja promenadnih koncerata, a ovoga će kolovoza biti kulisom za čak deset različitih plesnih koncerata. Za mlađe generacije najavljen je program uz ljetnu tropsku house glazbu koja u Zagreb donosi dašak havajskog ugođaja. Osvježeni koncept već tradicionalnih Plesnih večeri, donosi i dvije gatsbyjevske večeri, koje će Zrinjevac ispuniti Charlstonom, a za sve ljubitelje bržih ritmova, tu su i tri posebne plesne večeri u kojima će se smjenjivati Jive, Salsa i Tango.

Raznovrsnost glazbenog i zabavnog programa jedan je od glavnih aduta ovoga projekta, koji će dodatno upotpuniti bogatu ljetnu ponudu naše metropole. Radno vrijeme je od 11 do 23 sata, a  glazbeni program uživo počinje svaku večer u 20 sati. U slučaju lošeg vremena, koncerti se otkazuju.

Zg-magazin