Plenković: Strategija Vlade je da se što manje izvozi drvo, a što više namještaj

Plenković: Strategija Vlade je da se što manje izvozi drvo, a što više namještaj

Predsjednik HGK Luka Burilović rekao je da je Ambienta izuzetno važna jer se dogovaraju poslovi, razmjenjuju informacije te prezentiraju proizvodi hrvatske industrije

Na Zagrebačkom velesajmu u srijedu je svečano otvorena Ambienta, 44. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. U šest paviljona na 20.000 četvornih metara izložbenog prostora, predstavlja se više od 300 izlagača iz 23 zemlje.

Salon je svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

»Hrvatska drvna industrija ima ogromnu perspektivu, izuzetno je bogata drvom, drvnom i drvno-prerađivačkom industrijom, to je grana koja čini oko 10 % ukupnog hrvatskog izvoza i 3 % uvoza. Drvna industrija ima ogromnu perspektivu za proizvodnju namještaja, dizajn i nove ideje, a želim da što manje našeg izvoza bude sama drvna sirovina«, izjavio je Plenković.

Strategija njegove Vlade je, kazao je Plenković, da se što više izvoze finalni proizvodi, a što manje sirovinu te da više cijenimo naše šume i drvo.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović rekao je da je Ambienta izuzetno važna jer se dogovaraju poslovi, razmjenjuju informacije te prezentiraju proizvodi hrvatske industrije.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvaranju rekao je da se radi o događanju od nacionalne važnosti te je pozvao građane da daju potporu ovoj važnoj gospodarskoj grani.

Salon će biti predstavljen kroz četiri tematske cjeline ambiDOM – sve vrste namještaja, parketi, vrata, prozori, dekori; ambiDESIGN – zona istaknutih dizajnerskih dostignuća domaće industrije namještaja; ambiPRO – materijali, oprema, strojeve te ambiENERGO.

Ambienta već drugu godinu zaredom predstavlja dizajnersku izlagačku cjelinu pod nazivom Design zone.

Prikazat će se raznolika paleta proizvoda, dostupna sada i na hrvatskom tržištu koja objedinjuje sve potrebe modernog čovjeka, a s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad, bez obzira radi li se o interijerima, eksterijerima ili pojedinim produktima koji korisnicima oplemenjuju prostor.

Treba istaknuti, kako se Ambienta se održava do nedjelje, 15. listopada, a otvorena je svaki dan od 10.00 do 22.00 sata. Cijena ulaznice je 30 kuna, a od 20 do 22 sata ulaz je slobodan. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni