Plenković se sastao s predstavnicima Končara

Plenković se sastao s predstavnicima Končara

Osvrnuo se i na stanje s isporukom cjepiva za COVID-19

U povodu 100. obljetnice tvrtke Končar- Elektroindustrija d.d predsjednik Vlade Andrej Plenković danas se je u Banskim dvorima primo predsjednika Uprave Gordana Kolaka i predsjednika Nadzornog odbora Končara Joška Milišu.

Nakon dvosatnog sastanka u izjavi novinarima Plenković je istaknuo kako je Končar važna kompanija koja je u svojoj povijesti proizvela brojne transformatore i generatore. Kompanija je također izgradila i revitalizirala bojne elektrane.

„Danas kompanija zapošljava oko 3500 zaposlenika. Posluje jako dobro. Prije nekoliko mjeseci svjedočili smo događaju kada su Hrvatske željeznice od Končara naručile proizvodnju vlakova”, rekao je Plenković. Dodao je da Končar izvozi i tramvaje u Latviju.

Predsjednik Vlade spomenuo je jučerašnji sastanak Europskog vijeća na kojem je zatraženo da predsjednica Europske komisije u razgovoru s farmaceutskim tvrtkama koje proizvode cjepiva protiv bolesti COVID-19 inzistira na dogovorenoj količini i dinamici isporuke cjepiva kako bi se procijepilo stanovništvo. Osvrnuo se i na najavu obustave cijepljenja jer nema dovoljno doza te je kazao da se cijepljenje ne zaustavlja.

Pojasnio je da HZJZ vodi računa o tome da bude bude dovoljno cjepiva, da oni koji su dobili prvu dozu na vrijeme dobiju i drugu dozu.

„Ideja je da tijekom idućih mjeseci najugroženije i najizloženije cijepimo što brže i onda smo stvorili buffer za one koji mogu imati najteže posljedice. Idealno bi bilo cijepiti ih do 1. svibnja s obzirom na mali zastoj, a onda ići što šire na ambicije da se populacija procijepi”, rekao je Plenković.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni