Plenković očekuje dobru suradnju s novoizabranom gradskom vlašću

Plenković očekuje dobru suradnju s novoizabranom gradskom vlašću

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika HND-a Hrvoja Zovka koju smatra neprimjerenom. Naglasio je da je Zovko sporiji i tiši kad treba kritizirati predsjednika Milanovića koji na puno grublji način proziva medije

HDZ je u ponedjeljak u zagrebačkoj središnjici stranke održao zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj je analizirao rezultate lokalnih izbora.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je nakon sjednice izjavio novinarima kako je stav svih tijela stranke da se radi o uvjerljivoj pobjedi HDZ-a.

„Kad je riječ o općinama, gradovima i županijama ostvarena je premoćna pozicija HDZ-a. Dakle, 45 posto općina, 45 posto gradova, 75 posto županija. Po prvi puta od kada se biraju župani imamo ih 15, što znači da smo u toj našoj politici postupnog pobjeđivanja i dobivanja povjerenja u zapadnom dijelu Hrvatske ostvarili značajne iskorake”, rekao je Plenković.

Naglasio je da je HDZ u drugom krugu lokalnih izbora zadovoljan pobjedom i u nekim velikim hrvatskim gradovima.

„Bilo je i nekih rezultata koji nisu bili u skladu s našim očekivanjima. Primjerice, u Splitu i Šibensko-kninskoj županiji. No ne možemo pobjeđivati svugdje i u svakom trenutku”, izjavio je Plenković.

Namjerno “miniranje” HDZ-ovog kandidata

Na upit novinarke portala ZG-magazin kakva će biti suradnja države i Zagreba nakon pobjede Tomislava Tomaševića istaknuo je da je bez obzira na političku opciju do sada odlična suradnja sa svim županima, načelnicima i gradonačelnicima te se takva suradnja očekuje i s novoizabranom vlašću u Gradu Zagrebu.

Upitan o njegovim kritikama medija Plenković je rekao kako ih nije kritizirao nego samo govorio istinu.

„Sve koje sam spomenuo su u televizijskim emisijama krivo navodili ime HDZ-ovog gradonačelničkog kandidata. Dogodilo se to i u tiskanim medijima”, rekao je Plenković ustvrdivši da se ne radi o lapsusu, nego očitoj namjeri.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka koju smatra neprimjerenom. Naglasio je da je Zovko sporiji i tiši kad treba kritizirati predsjednika Republike Zorana Milanovića koji na puno grublji način proziva medije.

„Kad treba reagirati na Milanovića Zovko je puno obazriviji, a uistinu se govori o meni kao da je jedan Lukašenko dovoljan u Europi. To je izlaženje iz svih okvira i to se može kvalificirati kao pristranost”, ustvrdio je Plenković.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni