Plenković: Nema druge nego cijepiti se

Plenković: Nema druge nego cijepiti se

(Foto: HDZ)

Oni koji tvrde da nema korone neka na 15 minuta zamisle pacijente na respiratoru, poručio je predsjednik Vlade i HDZ-a

HDZ je u ponedjeljak održao zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj je razmotrena aktualna politička situacija.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković je nakon sjednice u izjavi novinarima komentirao trenutnu epidemiološku situaciju te otpor dijela građana, ali i nekih političkih stranaka na širu primjenu COVID mjera.

Naglasio je kako je Vlada s epidemiološkim mjerama išla postupno. „Imali smo senzibiliteta za ono što hrvatski narod može, hoće i treba shvatiti kao epidemiološku mjeru koja će pripomoći smanjenju zaraze”, rekao je Plenković. Dodao je kako je Hrvatska trenutno u situaciji kao i druge zemlje, u jeku četvrtog vala COVID-19 pandemije te je podsjetio da je u subotu s ministrom zdravstva Vilijem Berošem posjetio KB Dubrava gdje se liječe COVID pozitivni bolesnici.

Loši, ignorantski i politikantski stavovi

„Svi oni koji pretendiraju da korone nema, da je to karijes, da je gripa, neka samo na 15 sekundi zamisle pacijenta koji je na intenzivnoj njezi, na respiratoru i koji se doslovno bori za svaki dah”, rekao je Plenković. Smatra da kad to vidi netko tko negira bolest koja je u 20 mjeseci odnijela 5 milijuna života u svijetu i gotovo 10 milijuna u Hrvatskoj ne bi pružao otpor i govorio ono što govori već bi barem malo nastojao definirati svoj doprinos kolektivnoj društvenoj borbi protiv koronavirusa.

„Njihovi stavovi su loši, ignorantski, politikantski. To može proći kod nekog, ali ne kod velikog broja naših građana. Većina građana zna o čemu se radi”, ustvrdio je Plenković te je dodao da se ponovno dinamiziralo cijepljenje, a nada se da će se ubrzati i više.

„Nema druge nego se cijepiti i ne mora se ići tamo gdje se širi zaraza”, poručio je Plenković.

Podsjetimo da je u ponedjeljak navečer na Markovu trgu održan mirni prosvjed nekoliko stotina građana koji se protive cijepljenju i COVID potvrdama. Na prosvjed je preko Facebooka pozvala konzervativna katolička udruga Vigilare.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni