Plenković: Neka zagrebačka vlast sama objašnjava zašto ne može ispuniti izborna obećanja

Plenković: Neka zagrebačka vlast sama objašnjava zašto ne može ispuniti izborna obećanja

(Foto: Ivana Vranješ)

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u ponedjeljak je na zajedničkoj sjednici razmotrilo rezultate nedjeljnih unutarstranačkih izbora za vodstvo gradskih, općinskih i županijskih organizacija te druge aktualne političke teme.

Nakon sjednice predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković je u izjavi za novinare podsjetio da su članovi stranke po načelu “jedan član – jedan glas” na 567 biračkih mjesta birali predsjednike i potpredsjednike u 421 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija. U Gradu Zagrebu se glasalo u 17 gradskih četvrti.

„Očekujemo sada stabilnost u Hrvatskoj i unutar stranke te rad na ključnim temama koje su nam u interesu”, poručio je Plenković.

Na pitanje novinara može li zagrebački HDZ preuzeti vlast u Zagrebu na sljedećim lokalnim izborima Plenković je rekao kako HDZ ima veliki krug novih, mladih i obrazovanih ljudi koji se razumiju u politiku grada i koji su aktivni u radu zagrebačke Gradske skupštine.

Pojasnio je da se izmjenama statuta stranke želi stvoriti strukturu organizacije na lokalnoj razini.

“Jedno je ‘bucati’ u oporbi..”

„Nećemo lupati loncima ni stvarati dramu. Poštivat ćemo izbor građana”, rekao je Plenković. Izrazio je uvjerenje da će HDZ kroz nekoliko godina dobiti povjerenje građana u Zagrebu.

Novinare je zanimalo i je li gradonačelnik Tomislav Tomašević pogazio svoje predizborno obećanje s obzirom da je Grad Zagreb na kraju ipak sklopio sporazum s tvrtkom Petra Pripuza oko zbrinjavanja otpada.

„To morate njega pitati. Mislim da cijela ta politička platforma svakog dana u svakom pogledu sve više shvaća što znači transformirati se iz NGO aktivista u stranku, a onda u nekoga tko dobije povjerenje građana da vodi grad”, kazao je Plenković. Ustvrdio je kako je “bucati” u oporbi jedno, a preuzeti odgovornost i donositi odluke je nešto deseto.

„Zagrebu ćemo pomagati u svim aspektima, a gradska vlast neka sama objašnjava svoje odluke, obećanja i odabire ili objasni zašto neka obećanja ne može ispuniti”, poručio je Plenković.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni