Plenković najavio rekonstrukciju Vlade

Plenković najavio rekonstrukciju Vlade

HDZ je u utorak u središnjici stranke u Zagrebu održao sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj se između ostalog govorilo i o rekonstrukciji Vlade.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković je nakon sjednice novinarima rekao da svi članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća podržavaju smjer Vlade, smjer politike HDZ-a.

Dodao je da je HDZ osigurao političku stabilnost u zemlji u protekle tri godine, stvorio potreban mir i vrijeme da predanim reformskim radom Hrvatska ostvari velike iskorake, osobito kad je riječ o gospodarskim, makroekonomskim pokazateljima, a to su smanjenje javnog duga, rast BDP-a , veća zaposlenost, rast prosječne i minimalne plaće, strukturne reforme te izlazak iz procedure prekomjernog proračunskog manjka.

„Hrvatska je po dvije agencije na investicijskoj razini kreditnog rejtinga. Sve smo to ostvarili zbog ključnog preduvjeta, a to je da držimo stabilnu parlamentarnu većinu koja omogućuje Vladi svoj posao“, ustvrdio je Plenković.

Dodao je da je na sjednici dobio i potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno procjeni poduzme sve što je potrebno za svojevrsnu rekonstrukciju Vlade na način da se ambiciozno ide ka ostvarenju svih programskih ciljeva.

Plenković se osvrnuo i na sastanak s partnerima u parlamentarnoj većini. „Oni su jasno rekli da podržavaju rad Vlade, aktivnosti koje radimo i spremni su se angažirati u svim ciljevima“, dodao je.

Na upit novinara tko će zamijeniti ministra uprave Lovru Kuščevića i ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić, Plenković je odgovorio da će se sve doznati kad se obave dodatne konzultacije s kandidatima, a nije htio niti komentirati kolika će biti širina rekonstrukcije Vlade.

Ivana Vranješ