Plenković misli da u hrvatskim medijima nema cenzure

Plenković misli da u hrvatskim medijima nema cenzure

Naglasio je kako tezu da u 2019. godini ne postoji sloboda medija u Hrvatskoj ne smatra samo netočnom, nego i smiješnom

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće Hrvatske demokratske zajednice u ponedjeljak je u središnjici stranke u Zagrebu održalo sjednicu na kojoj se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji i predizbornim aktivnostima.

„Raspravili smo rezime aktivnosti Hrvatskog sabora, predstojeće aktivnosti i ključne napore koji se tiču Vlade. Također smo razgovarali o pozitivnom izvješću Europske komisije, izlasku Hrvatske iz procedure prekomjerne makroekonomske neravnoteže“, izvjestio je novinare nakon sjednice predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković. Razgovaralo se i o pripremama za europske izbore.

„Nakon određenog inputa s terena naših županijskih organizacija postupno finaliziramo program HDZ-a koji će biti usklađen s ukupnim program Europske pučke stranke. Sve pripreme idu dobro. Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate i na izvanrednim lokalnim izborima 10 ožujka i onda još bolje rezultate za Europski parlament“, dodao je Plenković

Na upit novinara komentirao je i potez HDZ-a da predstavi izborne ankete, što je neuobičajeno za stranku. „Misim da je korisno da se u javnosti čuju i neke druge analize na malo većem uzorku, analize koje su rađene dva puta pa da i javnost stvori realna očekivanja od izbora 10. ožujka”, istaknuo je Plenković. Kazao je da sastavljanje lista za europske izbore nije pri kraju te još ima vremena.

„Izbori još nisu formalno raspisani. Imat ćemo pobjedničku listu koja će donijeti rezultat kakav je bio 2013. i 2014. godine. Stojim kod ambicije da bude pet mandata. Idemo samostalno na izbore i mislim da bi to bilo veliko postignuće i uspjeh HDZ-a“, kazao je Plenković.

Novinari su Plenkovića upitali je li subotnji novinarski prosvjed bio ispolitiziran, s obzirom da su na njemu bili pojedini članovi drugih političkih stranaka.

„Meni to nije ništa neočekivano. Cijeli taj prosvjed su oporbene stranke nastojale iskoristiti za neko njihovo političko profitiranje na temi za koju, ponavljam ono što sam jutros rekao, mislim da je apsolutno predimenzionirana. Mislim da u Hrvatskoj nema cenzure”, odgovorio je Plenković. Naglasio je kako tezu da u 2019. godini ne postoji sloboda medija u Hrvatskoj ne smatra samo netočnom, nego i smiješnom.

„Kad realno pogledate možete tome bolje posvjedočiti nego ja“, dodao je Plenković.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni