Plenković: Lokalni izbori su potvrdili da je HDZ najsnažnija politička stranka

Plenković: Lokalni izbori su potvrdili da je HDZ najsnažnija politička stranka

HDZ je u ponedjeljak u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma održao zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj su analizirani rezultati prvog kruga lokalnih izbora.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković je nakon sjednice u izjavi novinarima istaknuo kako su ovogodišnji lokalni izbori pokazali da je HDZ najsnažnija i pobjednička politička stranka.

“Za sada je HDZ u prvom krugu pobijedio u 208 jedinica lokalne i područne samouprave, a to je oko 37 posto gradova i općina. Pobijedili smo u prvom krugu i u četiri županije”, rekao je Plenković. Iskazao je zadovoljstvo što je HDZ pobijedio u prvom krugu u nekima od najvećih gradova kao što su Velika Gorica, Vinkovci, Krapina, Virovitica.

Komentirao je i osvojeno četvrto mjesto kandidata Davora Filipovića na lokalnim izborima u Zagrebu istaknuvši da je on veliki dobitak za HDZ.

Duplo bolji rezultat u Zagrebu

“Radi se o izuzetno kvalitetnom sveučilišnom profesoru, mladom čovjeku od 37 godina koji je prihvatio zahtjevnu zadaću. Ostvario je duplo bolji rezultat nego njegova dva prethodnika 2013. i 2017. godine”, ustvrdio je Plenković. Dodao je kako je između kandidata bila vrlo tijesna utakmica za drugo mjesto istaknuvši da je lista HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera ipak druga u Gradu Zagrebu.

Kad je riječ o potpori nekom od kandidata u drugom krugu, Plenković je rekao da je politika stranke u takvim situacijama uvijek ista i odluku će donijeti predsjednik Gradskog odbora HDZ-a. Poručio je kako HDZ prepušta biračima i članovima da glasaju po svojoj savjeti.

“Mi sigurno nećemo, za razliku od nekih drugih, pozivati ljude da zaokružuju broj tri ili da križaju listiće čineći ih nevažećima”, izjavio je Plenković.

Novinarima se obratio i kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović koji je izjavio kako je očekivao da će ući u drugi krug, dodavši kako je ipak zadovoljan rezultatom. Naglasio je da taj rezultat daje optimizam i zalog za jači budući rad za dobrobit građana Zagreba. Spomenuo je da se vodila jedna vrlo prljava kampanja te se ispričao svojim protukandidatima ako je “u žaru borbe” izgovorio i koju riječ previše.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni