Plenković: HDZ mora biti snažan u Zagrebu

Plenković: HDZ mora biti snažan u Zagrebu

„Moje čvrsto uvjerenje je da snaga HDZ-a treba biti baš ovdje u gradu Zagrebu, jer kad god smo radili ključne prekretničke izborne rezultate tada su ovi rezultati bili najvažniji za uspjeh HDZ-a. To je bilo na europskim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima“, istaknuo je Plenković

U prostorijama Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci sinoć je svečano obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a Trešnjevka. Svečanosti u nazočili predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, ministri u Vladi, saborski i gradski zastupnici HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Trešnjevka-jug i potpredsjednik Vijeća gradske četvrti Danijel Samaržija zahvalio je svojim prethodnicima na predanom radu kao i ženama Zajednice HDZ-a Trešnjevka-jug na njihovom angažmanu u humanitarnim aktivnostima, a mlade HDZ-a Trešnjevka pozvao na zajednišvo koje je vladalo 90-tih godina.

„Moramo očuvati političku ostavštinu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i dati sve od sebe da Hrvatska bude zemlja koja će sačuvati vrijednosti koje su nam dali časni hrvatski branitelji, Domovinski rat i dr. Tuđman”, istaknuo je Samaržija . Dodao je kako dolaze izbori za Europski parlament i HDZ Trešnjevka jug sa svojih šest temeljnih ogranaka spremna je dati doprinos pobjedi na izborima .

Čestitke članovima HDZ-a Trešnjevka je uputio i na zajedništvo pozvao i predsjednik HDZ-a Trešnjevka – sjever Zvonimir Milas.

„Nekoć se govorilo crvena Trešnjevka, Trešnjevka-sjever i Trešnjevka-jug su četvrti u kojima dugo nismo ostvarili veće i kvalitetnije rezultate. No u zadnjih nekoliko godina i to se počelo mijenjati, Trešnjevka je sve više u našoj plavoj boji“, s ponosom je istaknuo predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.

„Prošlo je doba kada se zagrebački HDZ skrivao ili tražio opravdanje u drugima. Moramo biti prvi na događajima, među ljudima, među mladima. Taj model rada primijenila je i Trešnjevka i rezultati su tu. Takav model rada mora primijeniti svaka područna organizacija i rezultati će biti bolji“, poručio je Mikulić.

Andrej Plenković je rekao kako u četvrtima Trešnjevka-sjever i i Trešnjevka-jug živi 120 tisuća ljudi.

„Moje čvrsto uvjerenje je da snaga HDZ-a treba biti baš ovdje u gradu Zagrebu, jer kad god smo radili ključne prekretničke izborne rezultate tada su ovi rezultati bili najvažniji za uspjeh HDZ-a. To je bilo na europskim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima“, istaknuo je Plenković. Dodao je kako na predstojećim izborima za Europski parlament treba sintetizirati snagu i koheziju HDZ-a .

Izrazio je uvjerenje da će HDZ uvjerljivo treći put zaredom pobijediti na izborima za Europski parlament i pokazati da je nedvojbeno najjača politička snaga u zemlji.

„Ovo su izbori između onih koji su ozbiljni, koji znaju gdje smo bili, što smo ostvarili, gdje smo danas i što su prioriteti pred nama i onih koji nemaju pojma kako smo došli tu gdje jesmo , te još manje razumiju vrlo kompleksan međunarodni kontekst u kojem smo danas. Traže mandate u institucijama u kojima neki ne znaju gdje bi pripadali, a kamoli što bi radili. To je dilema ovih izbora i to će se vidjeti kroz kampanju“, poručio je Plenković. Naglasio je kako se zaštita nacionalnih interesa bolje ostvaruje u članstvu Europske unije i NATO-a što je poruka HDZ-a.

Najavio je da će HDZ ići na izbore za Europski parlament s pet prioriteta, a to su članstvo Hrvatske u euro-zoni i uvođenje eura kroz nekoliko godina, ulazak u schengenski prostor, bolje korištenje europskih fondova, rad na strateškim infrastrukturnim projektima te predsjedanje Europskom unijom 2020 godine.

 Svečanost je uveličana i prigodnim glazbenim programom, a zavšila je himnom HDZ-a Bože čuvaj Hrvatsku.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni