Plenković: HDZ će za Zagreb imati boljeg kandidata od Vanđelića

Plenković: HDZ će za Zagreb imati boljeg kandidata od Vanđelića

(Foto: HDZ)

Plenković je negirao da se radi o predsjedniku zagrebačke Gradske skupštine Mislavu Hermanu. No njegovo ime zasad nije želi otkriti

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u ponedjeljak je na zajedničkoj sjednici raspravljalo o prošlotjednim političkim aktivnostima, pripremama za ovotjedno saborsko zasjedanje, a govorilo se i o pripremama za lokalne izbore.

Nakon sjednice predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković je ispred središnjice stranke novinarima izjavio da je već formiran Nacionalni stožer za lokalne izbore. Na njegovom je čelu glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić.

Potvrdio je da HDZ ima drugog kandidata za gradonačelnika Zagreba umjesto privremenog ravnatelja Fonda za obnovu od potresa Damira Vanđelića koji je tu kandidaturu odbio.

„Riječ je o jako dobrom kandidatu koji može ostvariti sjajan rezultat na izborima”, istaknuo je Plenković koji smatra da je taj kandidat u biti bolji izbor nego Damir Vanđelić. Pojasnio je da je to kandidat koji ide na izbore s motivacijom i boljim pristupom da pobjedi.

Plenković je negirao da se radi o predsjedniku zagrebačke Gradske skupštine Mislavu Hermanu. No njegovo ime zasad nije želi otkriti ističući da će ime kandidata biti javnosti poznato javnosti tek nakon odluke Gradske organizacije HDZ-a.

Na upit novinara hoće li Vanđelić biti samo privremeni ravnatelj Fonda za obnovu ili HDZ i dalje na njega računa Plenković je odgovorio da je sam Vanđelić najavio da će biti privremeni ravnatelj.

„Ako je neko privremeni, znači da će trajati određeno vrijeme”, kazao je Plenković te je dodao da ta njegova funkcija nema veze s njegovim odustajanjem od kandidature za gradonačelnika, nego da je takav dogovor bio još u listopadu .

Na upit novinarke ZG-magazina komentirao je raspuštanje zagrebačkog SDP-a i moguću kandidaturu Joška Klisovića za gradonačelnika Zagreba.

„To su njihove odluke. Meni je oduvijek bio simpatičan gospodin Maras. Vidim da ga oni ne žele, a koliko sam shvatio kod njega je voljni moment bio vrlo jak. Postoji li on kod gospodina Klisovića nije mi poznato”, izjavio je Plenković.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni