Plenković: HDZ će na europskim izborima imati kvalitetnu listu koja će zastupati program stranke

Plenković: HDZ će na europskim izborima imati kvalitetnu listu koja će zastupati program stranke

Predsjednik Vlade osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde i osvrnuo se na neprimjereni istup predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajania

“Najvažnije je da policija odradi svoju zadaću i da oni koji su napravili grozan, gnjusan huliganski akt budu najstrože kažnjeni“, istaknuo je Plennković

U središnjici HDZ-a u Zagrebu sinoć je održana sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke na kojoj se raspravljalo o aktualnim temama vezanih uz aktivnosti stranke na nacionalnoj i županijskoj razini.

Na sjednici je predstavljen radni nacrt programa HDZ-a za izbore za Europski parlament u svibnju ove godine. Usvojeno je i financijsko izvješće stranke sukladno zakonskim propisima i odredbama Statuta te se raspravilo o rezultatima sjednice Vlade u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i drugim aktualnim temama na dnevnom redu hrvatske političke scene.

„Tijekom ožujka na sjednici Središnjeg odbora stranke formalno ćemo usvojiti program HDZ-a za europske izbore. Uvjeren sam da ćemo pobijediti kao što smo napravili 2013. i 2014. godine. Taj će program odgovoriti na ključne razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu članstva u Europskoj uniji, kao i na širu politiku na razini Unije u kojoj participiramo i želimo dati svoj obol“, rekao je novinarima nakon sjednice predsjednik HDZ-a i premijer Vlade Andrej Plenković. Dodao je da će HDZ liste za europske izbore objaviti tijekom ožujka.

„Imat ćemo izrazito kvalitetnu listu koja će zastupati program HDZ-a i pobijedit ćemo na izborima“, poručio je Plenković.

Osvrnuo se i na istup predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajania koji je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve fojbi u mjestu Basovizzi blizu Trsta u svom govoru rekao „ Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija, Ezuli i vrijednosti naše domovine”. Taj istup je naišao na oštre reakcije u Hrvatskoj i Sloveniji.

Plenković je naglasio kako je Tajani kazao da mu je žao što je krivo shvaćen te da nije imao namjere o bilo kakvim aluzijama na teritorijalne pretenzije niti na povijesni revizionizam te da se više obraćao nasljednicima žrtava.

„Stojimo kod naše izjave koju sam dao prije dva sata i činjenica je da je to neprihvatljivo, da odbacujemo i da je bilo neprimjereno“, rekao je Plenković.

Na upit novinara Plenković je komentirao i napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu zbog čega je utakmica i otkazana.

„Vlada je reagirala u subotu navečer. Najoštrije osuđujemo taj huliganski napad. Mislim da je to neprihvatljivo i za jedan grad kao što je Split, koji je otvoren grad u sportu u kojem ima objektivno minoran broj incidenata barem kad je riječ o navijačkom kontekstu, a to je vaterpolo. Reagirao je predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza, Vlada, gradonačelnik Splita i druge institucije. Najvažnije je da policija odradi svoju zadaću i da oni koji su napravili grozan, gnjusan huliganski akt budu najstrože kažnjeni“, istaknuo je Plenković.

 Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni