Plenković: Filipović ostaje HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

Plenković: Filipović ostaje HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

(Foto: Vlada RH)

Čelnik HDZ-a se upisao u knjigu žalosti za Milana Bandića te je novinarima prokomentirao pokušaje da se našteti njihovom kandidatu za gradonačelnika Zagreba

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković danas je odlučno odbacio spekulacije da bi stranka razmišlja o promjeni kandidata za gradonačelnika Zagreba.

»Nema ni trunke istine u tome da bi Hrvatska demokratska zajednica dovodila u pitanje kandidaturu Davora Filipovića«, odgovorio je Plenković na upit novinarima.

On se danas upisao se danas u knjigu žalosti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika poručivši da je u 20 godina na čelu Zagreba Milan Bandić doprinosio razvoju grada i realizaciji brojnih projekata.

»Imao je veliku životnu energiju i entuzijazam i, ono što je ključno, radio je za Zagreb svaki dan. U konačnici, to je bilo i njegovo političko geslo«, poručio je predsjednik Vlade. Zahvalio se na svemu onom pozitivnom što je Bandić učinio za grad Zagreb, ali i druge krajeve Hrvatske.

Govorieći o HDZ-ovom kandidatu rekao je da je u samo dva tjedna Davor Filipović doživio tri indikativna napada, koji znače da njegova kandidatura »nekoga jako muči i smeta«.

Podsjetio je kako je prvi je bio fabriciranje lažnoga intervjua, s lažnom naslovnicom. Nakon toga je doživio puštanje u javnost lažne navodne interne ankete HDZ-a koja bi za njega bila nepovoljna. »I zadnji napad, jučer, umjesto da se pokaže suosjećanje prema naglom odlasku gradonačelnika, u eter se pušta lažna spekulacija na temelju nekakvih navodnih, a opet lažnih razmatranja unutar HDZ-a o promjeni kandidata«, rekao je Plenković.

Ustvrdio je kako se jer se radi o pokušajima da se lažnim informacijama dekredibilizira kandidatura čovjeka koji je doktorirao ekonomiju sa 26 godina i koji je bio četiri godine agilan zastupnik u Gradskoj skupštini te ima kompetencije, viziju i rješenja za probleme grada Zagreba. Zaključio je kako je to dokaz da smeta protukandidatima te naglasio da Davor Filipović ima čvrstu potporu HDZ-a.

O Bandiću: Vrijeme će pokazati sve

Izrazio je uvjerenje da će u jednoj poštenoj, a ne kampanji prepunoj lažnih informacija, Davor Filipović pridobiti povjerenje Zagrepčanki i Zagrepčana.

Na pitanje hoće li gradonačelnik Bandić nakon 20 godina na čelu Grada Zagreb ostati upamćen kao pozitivan ili negativan političar, predsjednik Vlade kazao je da svatko tko je u politici ima i dobre i neke manje dobre strane.

Smatra da već i prvi pogled na Zagreb nakon 20 godina njegova mandata tijekom kojih se grad bitno promijenio pokazuje koliko je on nastojao učiniti dobroga za grad Zagreb.  »Vrijeme će pokazati sve. Mislim da se iskreno trudio da Zagreb učini boljim gradom nego što je bio prije nego što je bio gradonačelnik«, kazao je premijer Plenković.

Osvrnuo se i na vijest o smrti Zlatka Kranjčara.

 »Cico je bio veliki igrač i veliki trener i legenda Dinama. Izuzetno mi je žao i upućujem njegovoj obitelji i svim prijateljima izraze sućuti«, kazao je. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni