Plenković dao potpis kandidaturi Kolindi Grabar-Kitarović

Plenković dao potpis kandidaturi Kolindi Grabar-Kitarović

i poručio: Štrajk prosvjetara je orkestriran uoči predsjedničkih izbora

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sa stranačkim kolegama u subotu je na zagrebačkom Cvjetnom trgu potpisom podržao kandidaturu aktualne predsjednice Republike Kolinde-Grabar Kitarović i HDZ-ove kandidatkinje za novi predsjednički mandat.

Također je predsjednica Grabar-Kitarović posjetila štand gdje su se prikupljali potpisi podrške njezinoj predsjedničkoj kandidaturi i družila se s građanima koji su je došli podržati.

U izjavi novinarima Plenković je rekao da su reakcije građana jako pozitivne te je izrazio uvjerenje da je predsjednica već u petak prikupila potrebnih 10 tisuća potpisa.

„Vidjeli ste sjajnu atmosferu i odlično ozračje tijekom njezinog posjeta Zadru. To se danas nastavilo i u središtu Zagreba. Ona je u dobroj formi, ima najbolji program, ima iskustvo za razliku od kandidata koji su njezini konkurenti. Mislim da predstavlja ozbiljan i pouzdan smjer budućnosti Hrvatske temeljem postignuća koje je do sada napravila”, istaknuo je Plenković.

Neizostavna su bila i pitanja novinara o štrajku prosvjetara koji su najavili veliki prosvjed u ponedjeljak. Plenković je rekao da je Vlada u petak na sastanku sa školskim sindikatima pokazala dobru volju.

„Pokušavamo pronaći aranžman koji bi po meni trebao učiniti ono najvažnije – trenutno obustaviti štrajk, ne dopustiti da tema koeficijenata bude ispolitizirana od oporbenih stranaka i interesnih skupina“, izjavio je Plenković koji smatra da se radi o osmišljenom orkestriranom pokušaju pred predsjedničke izbore.

Naglasio je da je u petak na sastanku sindikatima ponuđeno rješenje koje bi u ovom trenutku trebalo biti dovoljno da se djeca vrate u školu i da učitelji shvate da ih Vlada poštuje, ali nije htio otkriti o kakvom je rješenju riječ.

„Rješenje je takvo da bi se trebalo početi raditi odmah idući tjedan i ne dopustiti da učitelji, nastavnici budu instrument politizacije i političkog obračuna s Vladom. „Ovo je pokušaj instrumentalizacije jednog nepoštenog sustava koeficijenata nekih drugih aktera. To vidimo, nismo naivni i tome ćemo se oduprijeti“, poručio je Plenković.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni