Plenković: “Često se gubi iz vida što Vlada i HDZ čine za Zagreb”

Plenković: “Često se gubi iz vida što Vlada i HDZ čine za Zagreb”

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a Dubrava

(Foto: HDZ)

U prostorijama Narodnog sveučilišta Dubrava u ponedjeljak je svečano obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a Dubrava.

Brojne su uzvanike prigodnim riječima pozdravili predsjednik Područnog odbora HDZ-a Gornja Dubrava Siniša Šukunda i predsjednik Područnog odbora HDZ-a Donja Dubrava dr. Antun Bačić.

„HDZ Dubrava je bio uzor ostalim područnim odborima, pa i županijskim organizacijama. Na nama je da nastavimo tradiciju ponosnih dana i ponosnih ljudi, jer Dubrava je uvijek bila dom HDZ-a”, poručio je nazočnima predsjednik Područnog odbora HDZ-a Gornja Dubrava Siniša Šukunda.

U svom obraćanju predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković je istaknuo da je iz Dubrave u pobjedu na izborima krenuo utemeljitelj HDZ-a i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Ustvrdio je da je rad HDZ-a ne samo za dobrobit države, nego i grada Zagreba.

„Puno smo u mandatu činili na projektima koji Zagreb čine kvalitetnijim i boljim gradom za život sugrađana“, izjavio je Plenković. Kao značajan projekt spomenuo je izgradnju rotora.

„To nije jedini projekt koji se odnosi na Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, nego je i financiranje gradskih autobusa, tramvajske infrastrukture, zatim plan da povežemo zračnu luku s Kvaternikovim trgom. To sve govorim jer se često gubi iz vida što Vlada i HDZ čine za glavni grad“, kazao je Plenković. Govoreći o unutarstranačkim izborima istaknuo je da je važno poslati poruku da u HDZ-u ima mjesta za sve, da svi koji imaju ambicija i žele pridonijeti HDZ-u mogu i trebaju to učiniti, da je HDZ demokratska stranka.

Čestitajući značajnu obljetnicu predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić je istaknuo da je HDZ jak koliko je i njegov član te da nije dobro ukoliko u stranci nema jedinstva i zajedništva.

„Iz unutarstranačkih izbora moramo izaći jači, svi zajedno sjesti za jedan stol, okupiti se oko pobjednika i pripremiti se za parlamentarne izbore. Nadam se da ćemo 31. obljetnicu u Dubravi slaviti nakon pobjede na parlamentarnim izborima“, istaknuo je Mikulić.

U svom govoru Mikulić se osvrnuo i na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine na kojoj se odlučuje o Generalnom urbanističkom planu.

„Naši zastupnici će držati liniju koju smo dogovorili i HDZ neće biti stranka koja će sputavati razvoj Zagreba. Sve što je dobro i kvalitetno ćemo podržavati, a sve što mislimo da našim prijedlozima treba poboljšati to ćemo i učiniti i u integralnoj verziji ćemo podržati ono što se, nadam se, zove Generalni urbanistički plan grada Zagreba“, zaključio je Mikulić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni