Plenković: Afera SMS nije ugodna za Brkića, niti za HDZ

Plenković: Afera SMS nije ugodna za Brkića, niti za HDZ

(Foto: www.hdz.hr)

“Nastojat ćemo da se sve ispita i vidi što je u tome točno, a što ne“, istaknuo je Plenković. “Stav HDZ-a je vrlo jasan – želimo da se prije svega do kraja rasvijetli afera SMS, koja očito ima puno slojeva. Apsolutno, do kraja”, poručio je Plenković

U središnjici HDZ-a u Zagrebu sinoć je održana sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke kojoj su nazočili i ministri u Vladi. Na sjednici se raspravljalo o nekoliko tema.

Oformljena je radna skupina koja će pripremiti obilježavanje 30. obljetnice HDZ-a , donijeta je odluka da se stranački Odbori organiziraju na razini teritorijalnih organizacija, na razini županijskih i gradskih organizacija, posebno što se tiče tema iz nadležnosti područne i lokalne samouprave.

Na sjednici se razgovaralo i o aktualnoj političkoj situaciji, aktivnostima u Hrvatskom saboru i Vladi, reformama koje su u tijeku, mirovinskoj i poreznoj reformi kao i o nekoliko zakona iz zdravstvenog resora koji će biti na sjednici Vlade u četvrtak.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je potvrdio novinarima da se razgovaralo i o aferi SMS poruka. Na upit novinara Plenković je komentirao aferu uz koju se veže zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, odnosno navode tjednika Nacional da je Brkić 2011. godine kriminalcima i prostitutkama otkrivao informacije o policijskim istragama koje se provode. Naglasio je da su glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i on razgovarali prije sjednice s Brkićem koji je demantirao sve objavljene navode te tvrdi da su to teme koje su već ranije reciklirane.

Plenković je rekao da je MUP izdao priopćenje o tome te da se i DORH može očitovati. „Razgovara se o cijeloj situaciji. Ona nije ugodna niti za Brkića niti za HDZ. Nastojat ćemo da se sve ispita i vidi što je u tome točno, a što ne“, istaknuo je Plenković. “Stav HDZ-a je vrlo jasan – želimo da se prije svega do kraja rasvijetli afera SMS, koja očito ima puno slojeva. Apsolutno, do kraja”, poručio je Plenković.

Milijan Brkić

Optužbe oporbe da je afera Brkić unutarstranački obračun nazvao je smiješnim. „Banalni su mi ti komentari. To su ljudi koji nas ne poznaju, koji ne razumiju kako funkcionira Vlada, ne razumiju da poštujemo načelo diobe vlasti“, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na skup, odnosno prosvjed u Vukovaru najavljen za 13. listopada: “Stav HDZ-a i svih tijela stranke je vrlo jasan, tu nema nesporazuma. Istražiti i procesuirati ratne zločine – da! Manipulirati s temom ratnih zločina, hrvatskih branitelja i obitelji poginulih apsolutno – ne!” Na novinarski upit kako komentira najavu M. Brkića objavljenu u medijima da će otići na taj skup  Plenković je kazao kako Brkić to nikada u međusobnim razgovorima nije rekao. “Vidjet ćemo”, prokomentirao je čelnik HDZ-a.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni