Plaže u Brelima dobivaju prestižnu Bijelu zastavu

Plaže u Brelima dobivaju prestižnu Bijelu zastavu

Plaže Punta Rata i Podrače u Brelima među najljepšim plažama u Evropi sutra postaju i vlasnicima jedinog simbola čistog mora i morskog dna – Bijele zastave

Na plaži Punta Rata u Brelima u srijedu će se održati svečanost dodijele Bijele zastave. Tako će 12. najpoželjnija plaža Starog kontinenta prema izboru European Best Destinations, plaža Podrače i plaža Punta Rata u Brelima postati plaže na kojima će se sutra zavijoriti Bijela zastava! Ne samo da su među najljepšim nego bivaju i najčišće!

Bijela zastava (WhiteFlag International) je jedini simbol u svijetu koji garantira čisto more, plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima, i vlasništvo je Fondacije Princ Albert II od Monaka i GUWAA-e, Global Underwater Awareness Association. Bijela zastava je ekološki simbol koji zahtjeva sistematsko i kontinuirano čišdenje mora i priobalja odnosno održavanje istih čistim, kako bi se posjetiteljima garantirale ekskluzivne vrijednosti koje posjedovanje Bijele zastave predstavlja.

Čišćenje i zaštita hrvatskih voda prioritetna je oblast za djelovanje kako bi Republika Hrvatska održala status jedne od vodedih turističkih destinacija po prepoznatljivom čistom moru i morskom dnu. Sama GUWAA planira do kraja idude godine iz hrvatskih voda izvaditi do 50 tona otpada.

Zabrinjavajuća je činjenica da je Hrvatsko more po onečišćenosti raznim otpadom koje se nalazi na dnu mora drugo u Europi, iako je i drugo u Europi po kvaliteti i čistodi vode. Čak 85 % svih bolesti u svijetu se prenosi vodom te je potrebno konstantno razvijati svijest o važnosti očuvanja prirodnih vodenih sustava u Republici Hrvatskoj. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni