Plavi anđeli donijeli duh Božića osobama s posebnim potrebama

Plavi anđeli donijeli duh Božića osobama s posebnim potrebama

Članovi policijskog moto kluba „Blue Knights Croatia II – Zagreb“ sakupili su oko 3000 kuna za koje su kupili glačalo na paru, platno i konac koji će Udruga koristiti za izradu stolnjaka i pregača

Pripadnici policijskog moto kluba „Blue Knights Croatia II – Zagreb“ i ove su godine organizirali humanitarnu akciju za Udrugu  posjetili Udrugu roditelja, skrbnika i prijatelja osoba s intelektualnim poteškoćama – ROTOR te su joj u subotu dostavili svoju donaciju. Uistinu hvalevrijednom gestom u povodu dana svetog Nikole, Blue Knightsi svojim su činom u prostoriju Udruge, smještenu uz sami novozagrebački rotor unijeli pravi duh Božića, izazvavši pravo oduševljenje među štićenicima Udruge. Oni su se policajcima zahvalili pjevanjem božićnih pjesama i recitiranjem, dok su im majke štićenika pripremile domjenak. Nakon primopredaje donacije, druženje policajaca i štićenika nastavljeno je u veselom tonu, uz pjesmu i glazbu.

Rotor_Udruga_naslovna

Članovi Kluba među sobom su sakupili oko 3000 kuna za koje su kupili glačalo na paru, platno i konac koji će Udruga koristiti za izradu stolnjaka i pregača. U donaciju su se sa svojim proizvodima uključile i  domaće tvrtke – Franck  – s čajevima i grickalicama te Zagrebačka pivovara i Karlovačka pivovara s pićima.

Policajci potpomažu Udrugu ROTOR još od 2005. godine, kada je Klub i osnovan, a njegov predsjednik Željko Bertović rekao nam je kako to namjeravaju činiti i nadalje, svake godine. Klub okuplja 25 članova s područja Zagreba i Karlovca i jedna je od podružnica istoimenog kluba sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama.

No nije baš sve u donaciji. Štićenici upravo uživaju u druženju s dečkima u plavom, a i Bertović kaže da je to zapravo najvažnije. Napomenuo nam je kako Blue Knightsi svake godine imaju i međunarodnu akciju prikupljanja igračaka za potrebitu djecu tzv. „Toy Run“, a imaju i vožnje motorima posvećene pokojnim članovima Kluba tzv. Dice Run.

„Želimo ostati ovdje“

Rotor_Udruga_radoviOduševljenje posjetom „plavih vitezova“ nije sakrivala ni predsjednica Udruge ROTOR Evgenija Nalis. Udruga ima 25 štićenika u dobi od 25 do 40 godina i prikuplja novac namijenjen djeci s posebnim potrebama za koju organiziraju izlete. Bavi se izradom raznih ukrasnih predmeta, čestitki, te stolnjaka i pregača. Roditelji štićenika izrađuju ukrasne anđelčiće, kuglice za bor i slične predmete koje prodaju na raznim humanitarnim skupovima, a povremeno i u dvorani Vatroslav Lisinki. Božićne čestitke od njih je nedavno naručio DM-Drogerie Markt trgovački lanac.

U "uniformi" Blue Knightsa - Mario Podhraški, jedan od suosnivača zagrebačke podružnice

U “uniformi” Blue Knightsa – Mario Podhraški, jedan od suosnivača zagrebačke podružnice

„Borimo se da sakupimo donaciju koja bi nam omogućila da uredimo zgradu budući da nas Grad Zagreb želi iseliti jer je zgrada navodno nestabilna. Mi bismo pak voljeli ostati ovdje jer nam tu dolaze djeca iz Remetinca, Lukovca, Botinca, Brezovice…“, kaže Nalis, dodajući kako im je upravo ovo dobra lokacija jer je pristupačna najvećem broju njihovih korisnika. Napomenula je kako se govori da bi objekt trebao biti ustupljen jednoj velikoj građevinskoj tvrtki, pa ako je ona može dobiti i sanirati, oni bi voljeli to učiniti za svoju djecu.

Članovi Udruge ROTOR s nestrpljenjem su očekivali dolazak svojih omiljenih gostiju, očekivalo se puno motocikala, no s obzirom da je temperatura prijepodne bila tek u „sramežljivom plusu“, na dolazak motociklima odlučili su se samo najodvažniji – predsjednik Kluba Željko Bertović (što je možda i morao kao uzor), te braća Tihomir i Vladimir Lacko. Većina ih je ipak došla automobilima. No to je ovdje najmanje važno.  Bitno je dobro djelo koje su momci u plavom učinili. Svaka vam čast, dečki!  (B. J.)

Komentari su zatvoreni