Platforma “Digitalna demokratizacija” uključit će građane u odlučivanje

Platforma “Digitalna demokratizacija” uključit će građane u odlučivanje

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević u subotu je u Muzeju suvremene umjetnosti predstavila platformu “Digitalna demokratizacija”, koja će građanima omogućiti neposredno sudjelovanje u procesu donošenja odluka putem e-sustava.

„Cijela Europa pokušava što intenzivnije građane uključiti u proces odlučivanja, a ni Zagreb niti Hrvatska mogu u tome biti izuzetak. Danas uz postojeće alate građanima moramo ponuditi aktivnu participaciju”, rekla je Pavičić Vukičević.

Naglasila je kako se želi da ljudi odlučuju o prioritetima. Već ove godine nakon lokalnih izbora koristeći platformu bit će moguće u proračunu za 2022. godinu navesti koji su prioriteti u jedinicama lokalne samouprave.

Platforma će omogućiti građanima da u svakom trenutku vide za što su raspisani natječaji i po okončanju postupka tko su bili ponuđači, kakve su cijene licitirane te druge podatke. Dodala je da se digitalna platforma temelji na Nacionalnom identifikacijskom i autentifikacijskom sustavu (NIAS).

Pojasnila je da će građani putem svog OIB-a moći pristupiti svome portalu, gdje će moći sudjelovati u procesu glasanja i odlučivanja.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni