Plastofobija u Kanadi i Hrvatskoj

Plastofobija u Kanadi i Hrvatskoj

“Napadaju plastične slamke i vrećice. Uvode se ponovno papirnate, ne govoreći o procesu proizvodnje takvih, nazovimo zamjena za plastiku. Posebno ne tumače koliko se pri tome troši energije i uništava drva”, navodi naš čitatelj iz Kanade

Ovih dana nam se javio čitatelj koji već niz godina živi i radi u Kanadi (podatci poznati redakciji). Završio je studij u Zagrebu i redovito prati zbivanja u Hrvatskoj.

U svom obraćanju povukao je paralelu između Kanade i Hrvatske kad je riječ o plastici i plastičnoj ambalaži.

»Uočio sam da je i u Hrvatskoj s plastikom slična situacija kao u Kanadi. Ima ih puno koji s plastofobijom sakupljaju političke bodove a bez imalo znanja o plastici. Napadaju plastične slamke i vrećice. Uvode se ponovno papirnate, ne govoreći o procesu proizvodnje takvih, nazovimo zamjena za plastiku. Posebno ne tumače koliko se energije troši i drva uništava pri tome«, navodi čitatelj.

»Istovremeno propuštaju govoriti o stvarnim i signifikantnim zagađivačima okoliša, jer se ne žele zamjeriti vlasnicima najvećih industrija i biznisa, koji su vrlo moćni, jer bi tako izgubili njihove glasove, važne za političku karijeru«, dodaje.

Zaključuje kako narodne mase nažalost ne razmišljaju svojom glavom i lako se povode za onim što prenose mediji, koji uvijek koriste senzacionalne vijesti kao »plodno tlo«, često bez osnove.

Podsjećamo da smo o stanju s plastikom u Kanadi pisali i u novom, 3. broju »Novosti iz plastičarskoga kutka«: https://drive.google.com/file/d/11prlJ-KuiUzWthNGA1BMN8EsnE9_QI_Y/view (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni