Plastika od biomase za novi Casiov ručni sat

Plastika od biomase za novi Casiov ručni sat

(Foto: PlasticsleMag)

Casio Computer Co, Ltd. najavio je izdavanje svog prvog sata izrađenog od plastike dobivene od obnovljivih organskih tvari

Pod tvorničkim nazivom PRW-61, Casiov sat dio je Pro Trek kolekcije namijenjene ljubiteljima prirode i planinarima. Umjesto korištenja konvencionalne plastike za proizvodnju komponenti, Casio se odlučio za plastiku od biomase proizvedene od materijala dobivenih od sjemenki ricinusa i kukuruza.

Ovu je plastiku moguće pronaći u kućištu, pozadini i remenu. Podsjetimo, biomasa je jedna od pet obitelji obnovljivih izvora energije, uz solarnu, energiju vjetra, hidrauličku i geotermalnu energiju. PRW-61 je opremljen digitalnim kompasom, visinomjerom, barometrom, termometrom i radi na sunčevu energiju, kao i ostali modeli iz Pro Trek kolekcije.

Najavljeno je da će sat biti u prodaji od 25. ožujka u Japanu, gdje će biti dostupna i ograničena PRW-51 serija.

Kad inovativnost i kružno gospodarstvo idu ruku pod ruku

Od početka svog poslovanja 1946. godine, japanski brend oduvijek je bio pionir u svom području. Godine 1972. bio je prvi koji je stvorio elektronske satove, a 10 godina kasnije lansirao je prve satove s kombiniranim analognim i digitalnim zaslonom, dok je 1999. izumio prvi GPS sat na svijetu. Nekoliko godina kasnije, predstavila je prvi radio-upravljani sat na solarni pogon.

Kao dio svojih ciljeva održivog razvoja, Casio provodi niz ekološki prihvatljivih inicijativa. Tvrtka danas kombinira svu tehnološku snagu koja je stvorila njenu reputaciju s materijalima koji pomažu u smanjenju utjecaja tvrtke na okoliš i emisije CO2. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni