Plastični foto natječaj koji to nije

Plastični foto natječaj koji to nije

Želio bih svakog od vas zamoliti da na račun naše blogerske, čitalačke i plastičarske solidarnosti, ali i eventualne buduće suradnje, pomognete u popularizaciji plastike. Ustvari, ne mora to biti popularizacija, može biti i prikaz, vaše osobno viđenje plastike i plastičnih predmeta iz svakodnevnog života

Romeo Deša

Ne poznajemo se osobno, ali nekako sam sa svima vama čitateljima, FB prijateljima i fotoblogerima u kontaktu preko Facebooka ili bloga gdje povremeno navratim i pogledam zanimljive fotke koje me oduševe. Nisam neki stručnjak u fotografiranju, ali umišljam kako ne moram biti stručnjak za ocijeniti neku fotografiju kao odličnu – bila u pitanju tehnika, motiv, priča, kompozicija ili osobnost autora. No, nije poanta i namjera ovog članka lamentirati o mojem poznavanju fotografije, već je namjera ponuditi suradnju. Onako kolegijalno blogerski ili FB prijateljski.

Dugi niz godina, profesionalno, ali i znanstveno, stručno i popularno bavim se plastikom. Pored mojeg 30-godišnjeg profesionalnog bavljenja plastikom, dosta pišem o plastici i u slobodno vrijeme. Objavljujem u raznim stručnim časopisima, pišem brojne komentare braneći plastiku, ali i blog Plastično je fantastično.

Kao što vam je poznato, to je prikaz plastike, a posebno plastičnih vrećica, što su, kakve su, od čega su, što nam znače i što nam čine u našim životima, koja i kakva je korist od njih, koja i kakva je šteta te je li plastika bogom dana ili pak je vražje djelo. Sve u svemu, pozitivan, znanstveno dokazan i istinit prikaz plastike i plastičnih vrećica.

Popularizacija plastike

Pokušavam na jedan prihvatljiviji, popularniji način pisati o plastici, dati relevantne stručne i znanstvene dokaze o izvorima i podacima koje koristim, razbiti neke uvriježene mitove, neistine i poluinformacije, a sve ne bih li proširio istinu i kontrirao brojnim katastrofičarima, ekofašistima, ekoteroristima i ideološkim toksikolozima – kako ja nazivam one plaćenike koji sebe zovu zeleni, a ustvari su najvećim dijelom grupice koje rade po principu “kol’ko para, tol’ko galame”. Čast (rijetkim, vrlo rijetkim) izuzecima s kojima jako dobro surađujem i vrlo često razmjenjujem činjenice, misli i stavove.

Ja sam se raspisao, no o čemu se tu zapravo radi. Želio bih svakog od vas zamoliti da na račun naše blogerske, čitalačke i plastičarske solidarnosti, ali i eventualne buduće suradnje, pomognete u popularizaciji plastike. Ustvari, ne mora to biti popularizacija, može biti i prikaz, vaše osobno viđenje plastike i plastičnih predmeta iz svakodnevnog života. Stoga je moja molba i želja, kao foto-amatera ili jednostavno onog kojeg zanima fotografija, slanje na moj e-mail (romeo.desa@ri.t-com.hr) 3 do 5 fotki s temom PLASTIKA. Ukoliko želite, može dodati i nekoliko osobnih podataka o autoru, a može i anonimno, kao bloger, čitatelj, FB profil. Želja mi je skupiti što više fotografija koje bi snimili kako vrhunski fotografi tako i amateri te ih iskoristiti na svojem blogu Plastično je fantastično. Natječaj, bez nagrada, bez pobjednika, bez propozicija i bez rokova, otvoren je!  (crckarije.com)

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni